Oliver Gatzke: Ο νέος CEO της Ελληνικής Τράπεζας

Η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ (η «Τράπεζα») ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, κατά τη χθεσινή του συνεδρία, αποφάσισε το διορισμό του κ. Oliver Gatzke ως νέου Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Ο κ. Oliver Gatzke ήταν, μέχρι τον Αύγουστο του περασμένου χρόνου, ο Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής και Ανώτατος Διευθυντής Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής συστημικής Τράπεζας, Hamburg Commercial Bank AG (πρώην HSH Nordbank AG), όπου επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση, την Πληροφορική / ψηφιοποίηση, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τη διαχείριση εγκαταστάσεων.

Είχε ενταχθεί στην HSH Nordbank AG το 2013 ως Οικονομικός Διευθυντής και ακολούθως ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής, συν-επικεφαλής της πρώτης ιδιωτικοποίησης μιας κρατικής Τράπεζας στη Γερμανία σε διεθνείς χρηματοοικονομικούς επενδυτές. Προηγουμένως, είχε εργαστεί για δεκαέξι χρόνια στον Ελεγκτικό Οίκο KPMG AG στη Γερμανία ως Συνέταιρος Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών & Αναδιαρθρώσεων από το 2007 (με απόσπαση στην KPMG Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο), ως (Ανώτερος) Διευθυντής Συναλλαγών & Αναδιαρθρώσεων από το 2001 (με απόσπαση στην KPMG Σικάγο, ΗΠΑ) και ως Βοηθός Διευθυντής Εταιρικής Χρηματοδότησης από το 1997.

Διαβάστε ακόμα:

Α. Γαλατόπουλος: Ανακατανομή της πίτας με τους νέους παίχτες

Altamira: Σπίτια από €90.000 και διαμερίσματα από €83.000

 

Ο κ. O. Gatzke έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου στη Γερμανία με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (with Honours). Προηγουμένως, απέκτησε τον τίτλο του Τραπεζίτη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αμβούργου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη Deutsche Bank AG Hamburg (1989-1996). Ο διορισμός του κ. O. Gatzke υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Εν τω μεταξύ, τα καθήκοντα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή συνεχίζουν να εκτελούνται από τον κ. Φοίβο Στασόπουλο, Γενικό Διευθυντή, Διεύθυνση Επιχειρήσεων.

Δειτε Επισης

Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση
Τα hedge funds επενδύουν στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης
Τράπεζα Κύπρου: Μέρισμα σε μετρητά ύψους €112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι €25 εκατ.