Π. Χριστοφόρου: Πως η Point Nine εξαγοράστηκε από Ιαπωνικό Κολοσσό

Τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης τόσο προς μια μικρή fintech εταιρεία της Κύπρου όσο και προς την κυπριακή οικονομία γενικότερα, συνιστά η εξαγορά, εκ μέρους του ιαπωνικού τραπεζικού κολοσσού Mitsubishi UFJ Financial Group (μέσω της θυγατρικής του Mitsubishi UFJ Trust and Banking Corporation), της κυπριακής Point Nine Limited.
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, o CEO της Point Nine Limited, Παύλος Χριστοφόρου, μιλά για την εν λόγω εξαγορά και το νέο ρόλο της εταιρείας, η οποία μετονομάζεται σε MUFG Investor Services FinTech Limited και θα παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά στον ιαπωνικό κολοσσό και τους πελάτες του. «Είναι η πρώτη φορά που μεγάλος Ιαπωνικός οργανισμός αγοράζει τεχνολογία από μια κυπριακή εταιρεία», τονίζει ο κ. Χριστοφόρου, σημειώνοντας πως η εν λόγω εξαγορά δείχνει πως μικρές εταιρείες της Κύπρου μπορούν να χτίσουν διεθνώς ανταγωνιστική τεχνολογία και υπηρεσίες.  
 
Διαβάστε ακόμα: Στην Κύπρο από βδομάδας ο Nicolas Cage

Ποιο το σκεπτικό πίσω από την εξαγορά της Point Nine Limited Mitsubishi UFJ Financial Group;
Η Mitsubishi είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, ο στόχος της είναι να καταστεί παγκόσμιος παίκτης στο investors services. Οι πελάτες τους περιλαμβάνονται στους μεγαλύτερους asset managers του κόσμου και επί της ουσίας αυτό που ο χρειαζόταν ο ιαπωνικός Όμιλος ήταν η ενίσχυση σε ορισμένα θέματα τεχνολογίας και ειδικά σε ότι αφορά το trade processing. Κάναμε κάποια projects μαζί για ένα χρόνο και στη συνέχεια αποφάσισαν ότι το καλύτερο είναι να γίνει μια συμφωνία, να εξαγοράσουν την τεχνολογία και το know how της Point Nine Limited, ώστε να τους βοηθήσει στα global expansion plans τους. Αυτός είναι ο στόχος, ειδικά στο outsourcing of investors services.
 
Αυτό σημαίνει και μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης για την εταιρεία σας..
Φυσικά, ναι..
 
Ποιες οι σκέψεις σας μετά την εξαγορά;
Είμαστε πάρα πολύ  περήφανοι για την ομάδα μας, για το τι πέτυχε. Είμαστε μια μικρή εταιρεία στην Κύπρο. Και είναι η πρώτη φορά που μεγάλος Ιαπωνικός οργανισμός αγοράζει τεχνολογία από μια κυπριακή εταιρεία, συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Παράλληλα, είμαστε ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που έχουμε ενώπιον μας. Μας δείχνουν και μεγάλη εμπιστοσύνη, στο σημείο  που θα αφήσουν την εταιρεία να διεξάγει τις εργασίες της από τη Λεμεσό, χωρίς να εμπλακεί ιδιαίτερα στον τρόπο με τον λειτουργούμε. Αισθανόμαστε μεγάλη αυτοπεποίθηση και περηφάνια, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται και πόσο  σημαντικό είναι το fintech industry, ειδικά στη Λεμεσό και ελπίζω όλο αυτό να εμπνεύσει και άλλες εταιρείες στην Κύπρο, γιατί μπορεί να γίνει. Είναι δυνατό, καλές μικρές ομάδες να χτίσουν τεχνολογία και υπηρεσίες και να είναι ανταγωνιστικές διεθνώς.
 
Διαβάστε ακόμα: Οικονομική διπλωματία: Με μπροστάρη τον ΣΕΛΚ

Επομένως αυτό που αλλάζει σ’ εσάς είναι το γεγονός ότι θα εργάζεστε αποκλειστικά για την Mitsubishi UFJ Trust and Banking Corporation;
Ναι, θα δουλεύουμε μόνο για την Mitsubishi και τους πελάτες της, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα, τόσο στο τεχνολογικό κομμάτι όσο και στο κομμάτι των υπηρεσιών. Επί της ουσίας θα είμαστε το κέντρο της τεχνολογίας τους στα investors services.  Στόχος είναι να προσφέρουμε αποδοτικότητα, ταχύτητα και οργάνωση στις περίπλοκες τεχνολογίες και τις ανάγκες των πελατών.
 
Θα υπάρξει περαιτέρω επένδυση σ’ εσάς;
Ναι, γιατί πρέπει να μεγαλώσουμε την ομάδα στην Κύπρο και στο εξωτερικό, όμως ακόμα δεν έχουμε εικόνα. Εξάλλου, η εταιρεία Point 9 θα μετονομαστεί σε MUFG Investor Services FinTech Limited. Τέλος, θα ήθελα να επαναλάβω τις ευχαριστίες μου στο management της MUFG, και ειδικά στον John Sergides, CEO της MUFGIS, στην ομάδα την Point Nineκαι τον Co-founder της Point Nine, Ιωάννης Μάτση.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου