Στην Κύπρο από βδομάδας ο Nicolas Cage

Στην Κύπρο φθάνει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Nicolas Cage, εν όψει της έναρξης των γυρισμάτων της ταινίας «Jiu Jitsu», στην οποία θα πρωταγωνιστήσει και το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα γυριστεί στο νησί μας.
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το συνεργείο που θα συνδράμει τα γυρίσματα, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, βρίσκεται ήδη στην Κύπρο.
 
Διαβάστε ακόμα: Π. Χριστοφόρου: Πως η Point Nine εξαγοράστηκε από Ιαπωνικό Κολοσσό
 
Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί της ταινίας θα αξιοποιήσουν τα οφέλη που προκύπτουν από το σχέδιο κινήτρων που διαμόρφωσε η Κυβέρνηση. Όπως είναι γνωστό το Υπουργικό Συμβούλιου ανέθεσε στον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) την προεδρία της επιτροπής αξιολόγησης του σχεδίου κινήτρων, καθώς και την αποκλειστική ευθύνη της ανάπτυξης και προώθησης του τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.
 
Η ταινία επιστημονικής φαντασίας και πολεμικών τεχνών «Jiu Jitsu», με παραγωγούς τους Martin J. Barab και Dimitri Logothetis, αναμένεται να κοστίσει €24,6 εκατ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καστ συμπληρώνουν οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ Frank Grillo, Alain Moussi, Rick Yune, Marie Avgeropoulos και JuJu Chan.
 
Διαβάστε ακόμα: Οικονομική διπλωματία: Με μπροστάρη τον ΣΕΛΚ
 
Σε ό,τι αφορά τα οφέλη που θα αποκομίσει η Κύπρος από τα γυρίσματα της ταινίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ είχε δηλώσει παλαιότερα στο InBusinessNews πως για κάθε ευρώ που δαπανείται στην Κύπρο, τα οφέλη είναι επταπλάσια, δηλαδή με την δαπάνη των €25 εκατ. τότε τα οφέλη για την Κύπρο αναμένεται να ανέλθουν στα €175 εκατ.
 
Γυρίσματα και για την ταινία S.O.S.
Οι συντονισμένες και στοχευμένες προσπάθειες του Invest Cyprus έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς για την ανάπτυξη του τομέα και για την προβολή της χώρας μας ανά το παγκόσμιο. Ήδη, όπως ανακοινώθηκε, ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 10 Ιουνίου, στην Κύπρο τα γυρίσματα της επίσης χολιγουντιανής ταινίας “S.O.S. – Survive or Sacrifice”, παραγωγής της εταιρείας Altadium Group, με πρωταγωνιστή τον William Baldwin.
 
Η εν λόγω ταινία γυρίζεται στην πόλη και τα περίχωρα της Λεμεσού. Ανάμεσα στο καστ περιλαμβάνονται ηθοποιοί από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο. Μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι Marianne Rosset, Jeannine Kaspar, Zach Rose, Christal Web και ο πολύ διάσημος ηθοποιό του Χόλιγουντ William “Billy” Baldwin, μέλος της γνωστής οικογένειας ηθοποιών. Ο κύριος Baldwin έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 70 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Altadium Group είναι μια νέα εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2017 με έδρα την Κύπρο. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους, τηλεοπτικών σειρών, και άλλων παραγωγών βίντεο. Στα projects της περιλαμβάνονται άλλες τέσσερις ταινίες, τουλάχιστον άλλη μια από τις οποίες θα γυριστεί στο νησί μας, όπως προκύπτει και μέσα από την ιστοσελίδα της.
 
Σημειώνεται πως με δεδομένο το γεγονός ότι ο Invest Cyprus βρισκόταν σε συζητήσεις και με άλλες εταιρείες παραγωγής, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να κλείσουν συμφωνίες και με άλλους παραγωγούς για επιπλέον ταινίες, οι οποίες θα γυριστούν στο νησί μας.
 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands