Οικονομική διπλωματία: Με μπροστάρη τον ΣΕΛΚ

Οικονομική διπλωματία: Με μπροστάρη τον ΣΕΛΚ

Οικονομική διπλωματία: Με μπροστάρη τον ΣΕΛΚ

Τιμή και αναγνώριση του ότι ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) αποτελεί τον κυριότερο εταίρο στα θέματα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι το γεγονός ότι ο σύνδεσμος είναι ο πρώτος οργανισμός που υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης με το υπουργείο Εξωτερικών για σκοπούς οικονομικής διπλωματίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΛΚ, Μάριο Σκανδάλη. 

RELATED ARTICLES

 

Μιλώντας στο InBusinessNews για την εξέλιξη ο ίδιος σημείωσε πως ο τομέας της οικονομικής διπλωματίας, ο οποίος αναπτύσσεται, ήταν ένα όραμα το οποίο μετουσιώθηκε σε πράξη με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε ακόμα: Π. Χριστοφόρου: Πως η Point Nine εξαγοράστηκε από Ιαπωνικό Κολοσσό

Όπως εξήγησε, μέσω του μνημονίου, ο ΣΕΛΚ θα στηρίζει και θα προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα της Κύπρου στο εξωτερικό σε θέματα όπως η αποφυγή διπλής φορολογίας, παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών και διασφάλισης της φήμης και της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας και της Κύπρου.
 
Σχέδιο δράσης
Ήδη, ο ΣΕΛΚ συμμετέχει στην καθοδηγητική επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εξωτερικών για σκοπούς οικονομικής διπλωματίας. Στην εν λόγω επιτροπή θα συμμετέχουν κύριοι εταίροι της Δημοκρατίας, οι οποίοι παρέχοντας εκπαίδευση θα υποστηρίζουν τις αποστολές οικονομικής διπλωματίας και θα συντονίζουν ενέργειες για συγκεκριμένα θέματα που προκύπτουν, όπως για παράδειγμα το Brexit και η αποστολή της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπρόσθετα, θα διοργανώνονται κοινά συνέδρια και σεμινάρια, στην Κύπρο και το εξωτερικό ενώ ο σύνδεσμος θα συμμετέχει και σε αποστολές που οργανώνει το ΥΠΕΞ, για να παρέχει υποστήριξη σε θέματα οικονομικής διπλωματίας. Οι πιο πάνω ενέργειες θα περιλαμβάνονται σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που έχουν δεσμευτεί να καταρτίσουν ΣΕΛΚ και υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα: Στην Κύπρο από βδομάδας ο Nicolas Cage

Η διασύνδεση της διπλωματίας και της οικονομίας
Κατά τον κ. Σκανδάλη, τα πρόσφατα γεγονότα που αντιμετώπισε η Κύπρος αναφορικά με την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος- κυρίως με τις ΗΠΑ- απέδειξαν ότι εάν δεν πειστεί η διπλωματία για κάποια θέματα που αφορούν την οικονομία, τότε δεν προκύπτει κανένα αποτέλεσμα.

Συνεπώς, όπως σημείωσε, αποδεικνύεται η χρησιμότητα του καναλιού της διπλωματίας για τη διοχέτευση μηνυμάτων.
 
Τα πραγματικά μηνύματα
Η νέα στρατηγική θα αποτελέσει συνέχεια των προσπαθειών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, με αποστολές του ΣΕΛΚ στο εξωτερικό, οι οποίες αποσκοπούσαν στο να περάσουν τα πραγματικά στοιχεία και στατιστικά της κυπριακής οικονομίας και τα πραγματικά μηνύματα ως προς την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και τη συμμόρφωση που υπάρχει με τα διεθνή πρότυπα. Καταληκτικά ο Πρόεδρος του ΣΕΛΚ ανέφερε ότι τέτοιες συμφωνίες ισχυροποιούν την Κύπρο ενώ έστειλε το μήνυμα ότι όλοι οι φορείς πρέπει να συνεργάζονται και να διατηρούν ενιαία στρατηγική.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας