Γιαπωνέζικος τραπεζικός κολοσσός εξαγοράζει κυπριακή εταιρεία

InBusinessNews  10/06/2019 14:27
Γιαπωνέζικος τραπεζικός κολοσσός εξαγοράζει κυπριακή εταιρεία

Γιαπωνέζικος τραπεζικός κολοσσός εξαγοράζει κυπριακή εταιρεία

InBusinessNews  10/06/2019 14:27

Η Mitsubishi UFJ Trust and Banking Corporation (The Trust Bank), θυγατρική της Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία αγοράς μετοχών για να αποκτήσει την Point Nine Limited (Point Nine), ηγέτη στον τομέα των εξωτερικών εργασιών/υπηρεσιών, της μετασυναλλακτικής επεξεργασίας και αναφοράς.

RELATED ARTICLES


Η συναλλαγή αυτή αποκτά τεράστια σημασία για την κυπριακή οικονομία, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς κολοσσούς στον κόσμο επενδύει σε κυπριακή fintech εταιρεία.

MUFG Investor Services FinTech Limited, η νέα εταιρεία
Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα τμήματα Διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και επενδυτικών υπηρεσιών της Trust Bank αποσκοπούν να καταστούν ένας "απαράμιλλος ηγέτης της βιομηχανίας στην Ιαπωνία, καθώς και ένας παγκόσμιος παίκτης με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό". Προκειμένου να επιτύχει αυτόν τον στόχο, η MUFG επιδιώκει την ανάπτυξη, επικεντρωμένη γύρω από την Trust Bank, μέσω ανόργανων επενδύσεων, καθώς και την ενίσχυση των ικανοτήτων και της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών των επενδυτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η συναλλαγή αυτή θα ενισχύσει τις υπηρεσίες της Trust Bank και την παρουσία της ως η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην περιοχή Ασίας / Ωκεανίας. 

Η Point Nine, με έδρα την Κύπρο, προσφέρει στους πελάτες εξωτερικές υπηρεσίες, υποβολή εκθέσεων και μετασυναλλακτική επεξεργασία.

Η MUFG, μαζί με την Point Nine, επιδιώκουν να προσφέρουν αποδοτικότητα, ταχύτητα και οργάνωση στις περίπλοκες τεχνολογίες και τις ανάγκες των πελατών.

Το όνομα της εταιρείας μετά από αυτή την εξαγορά είναι η "MUFG Investor Services FinTech Limited".

Ποια είναι η Point Nine
Η κυπριακή Point Nine, είναι ηγέτης στον τομέα της port-trade επεξεργασίας και αναφοράς. Ιδρύθηκε το 2002 και συνεργάζεται τόσο με τις πλευρές της αγοράς όσο και με τις εταιρείες πώλησης για να βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις συνεχώς διευρυνόμενες προκλήσεις της μετασυναλλακτικής επεξεργασίας και της κανονιστικής αναφοράς. 

Ως πάροχος Fintech, η Point Nine προσφέρει σήμερα τεχνολογία και υπηρεσίες σε περισσότερους από 70 πελάτες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Αμοιβαίων Hedge Κεφαλαίψων, των Διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, των Μεσιτών και των Τραπεζών.

Ποια είναι η MUFG
Η Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. (MUFG) είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στον κόσμο. Με έδρα το Τόκιο και με πάνω από 360 χρόνια ιστορίας, η MUFG διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο με πάνω από 1.800 γραφεία σε περισσότερες από 50 χώρες. Ο Όμιλος απασχολεί πάνω από 150.000 υπαλλήλους και προσφέρει υπηρεσίες όπως εμπορική τραπεζική, trust banking, τίτλους, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτική χρηματοδότηση, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και μίσθωση (leasing). Ο Όμιλος στοχεύει να είναι "ο πιο αξιόπιστος χρηματοοικονομικός όμιλος στον κόσμο" μέσω στενής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών του και να ανταποκρίνεται με ευελιξία σε όλες τις οικονομικές ανάγκες των πελατών μας, εξυπηρετώντας την κοινωνία και ενθαρρύνοντας μια κοινή και βιώσιμη ανάπτυξη για έναν καλύτερο κόσμο. Οι μετοχές της MUFG διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια του Τόκιο, της Ναγκόγια και της Νέας Υόρκης.

Ποια είναι η Trust Bank
Η Mitsubishi UFJ Trust and Banking Corporation, ως βασικό μέλος της MUFG, παρέχει στους πελάτες της ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων οικονομικών λύσεων, αξιοποιώντας μοναδικές και άκρως επαγγελματικές λειτουργίες ως κορυφαία τράπεζα εμπιστοσύνης. Τέτοιες οικονομικές λύσεις περιλαμβάνουν την ακίνητη περιουσία, το πρακτορείο μεταφοράς αποθεμάτων, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τις υπηρεσίες επενδυτών, καθώς και υπηρεσίες σχετιζόμενες με κληρονομιά, εκτός από τις τραπεζικές εργασίες.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας