Σταύρου: Δεν μπήκαν έμπειρα άτομα για το πλάνο αναδιάρθρωσης

InBusinessNews  07/08/2018 07:24
Σταύρου: Δεν μπήκαν έμπειρα άτομα για το πλάνο αναδιάρθρωσης

Σταύρου: Δεν μπήκαν έμπειρα άτομα για το πλάνο αναδιάρθρωσης

InBusinessNews  07/08/2018 07:24
Με την κατάθεση τριών ακόμα πρώην μελών της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας συνεχίστηκε την Τρίτη για τρίτη ημέρα, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος. 

RELATED ARTICLESΕνώπιον της Επιτροπής που συστάθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα κατέθεσαν τα πρώην μέλη της Επιτροπείας της ΣΚΤ, Σουζάνα Πογιατζή, Άδωνης Πηγασίου και Θανάσης Σταύρου. 

Σημειώνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις η Σουζάνα Πογιατζή δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις για το φλέγον ζήτημα της Altamira, επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν έχει τα πρακτικά συνεδρίας του ΔΣ της Επιτροπείας της ΣΚΤ που έγινε για την απευθείας ανάθεση της διαχείρισης των NPLs στην ισπανική εταιρεία.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Άδωνις Πηγασίου, ο οποίος ανέφερε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ότι αποχώρησε από την Επιτροπεία της ΣΚΤ λόγω διαφωνίας που είχε αναφορικά με την αναδιάρθρωση δανείου πολιτικά εκτεθειμένου προσώπου.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Σταυρου μίλησε για αδράνεια στις γενικότερες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν, σημειώνοντας ότι δεν μπήκαν έμπειρα άτομα για να διαχειριστούν το πλάνο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού.

Το InBusinessNews, κάλυψε λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία, μεταφέροντας όλα όσα λέχθηκαν ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.  

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις δύο προηγούμενες ακροαματικές διαδικασίες, αφέθηκαν έντονες αιχμές εναντίον του πρώην πρόεδρου και μετέπειτα γενικού διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Νικόλα Χατζηγιάννη, αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης της τράπεζας την περίοδο από το 2013 και μετά. 
 
Διαβάστε ακόμα:

Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής είναι ο Γεώργιος Αρέστης, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου, τέως Δικαστής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, και νυν Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ. Μέλη  είναι ο  Γεώργιος Χαραλάμπους, οικονομολόγος πρώην Υποδιευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, πρώην Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, πρώην Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αναπτύξεως και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και ο Γιώργος Γεωργίου, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Κύπρου, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών.
 
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας