Η ανεργία στην ατζέντα Τρόικας-Υπ. Εσωτερικών

Κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης κλιμακίου της Τρόικας με τεχνοκράτες του Υπουργείου Εργασίας, ήταν η ανεργία και ο γενικότερος σχεδιασμός των μέτρων που εφαρμόζονται και όσων πρόκειται να εφαρμοστούν προκειμένου να στηριχθεί η απασχόληση, και δη η απασχόληση των νέων.

Σε δηλώσεις, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Ασσιώτης ανέφερε ότι στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, έγινε εκτεταμένη συζήτηση των ζητημάτων που άπτονται της αγοράς εργασίας και δόθηκε έμφαση στο σχεδιασμό των μέτρων που λαμβάνονται και θα ληφθούν κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, ώστε τα θέματα της απασχόλησης να τύχουν διαχείρισης με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ο ΓΔ του Υπουργείου Εργασίας είπε ότι ο τρόπος που μεταβάλλεται η ανεργία απασχολεί την Τρόικα.

“Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, από πλευράς των εκπροσώπων της Τρόικα, και προφανώς κι από τη δική μας πλευρά, στην απασχόληση των νέων” είπε ο κ. Ασσιώτης, προσθέτοντας ότι “το σημαντικότερο ζήτημα για τους ίδιους αλλά και για εμάς, είναι να εφαρμόσουμε μέτρα για την απασχόληση των νέων”.

Σύμφωνα με τον κ. Ασσιώτη υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μέτρων που έχουν περιληφθεί στους σχεδιασμούς του Υπουργείου και απομένει να προσδιοριστεί ο τρόπος χρηματοδότησης αυτών των πρωτοβουλιών και σχεδίων.

Οι τροϊκανοί, είπε, αναμένουν από το Υπουργείο να τους αποστείλει τους σχεδιασμούς του για να αξιολογήσουν κατά πόσο μέσω αυτών επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Ο κ. Ασσιώτης είπε ότι από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας δόθηκαν επαρκή στοιχεία και προτάσεις στους τροϊκανούς και εξέφρασε την εκτίμηση ότι “το αποτέλεσμα θα είναι θετικό σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της τριμηνίας που έχει περάσει από τους εκπροσώπους της Τρόικα”.

 

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά