Η ανεργία στην ατζέντα Τρόικας-Υπ. Εσωτερικών

INBusinessNews  08/05/2014 18:39
Η ανεργία στην ατζέντα Τρόικας-Υπ. Εσωτερικών

Η ανεργία στην ατζέντα Τρόικας-Υπ. Εσωτερικών

INBusinessNews  08/05/2014 18:39

Κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης κλιμακίου της Τρόικας με τεχνοκράτες του Υπουργείου Εργασίας, ήταν η ανεργία και ο γενικότερος σχεδιασμός των μέτρων που εφαρμόζονται και όσων πρόκειται να εφαρμοστούν προκειμένου να στηριχθεί η απασχόληση, και δη η απασχόληση των νέων.

Σε δηλώσεις, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Ασσιώτης ανέφερε ότι στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, έγινε εκτεταμένη συζήτηση των ζητημάτων που άπτονται της αγοράς εργασίας και δόθηκε έμφαση στο σχεδιασμό των μέτρων που λαμβάνονται και θα ληφθούν κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, ώστε τα θέματα της απασχόλησης να τύχουν διαχείρισης με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ο ΓΔ του Υπουργείου Εργασίας είπε ότι ο τρόπος που μεταβάλλεται η ανεργία απασχολεί την Τρόικα.

“Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, από πλευράς των εκπροσώπων της Τρόικα, και προφανώς κι από τη δική μας πλευρά, στην απασχόληση των νέων” είπε ο κ. Ασσιώτης, προσθέτοντας ότι “το σημαντικότερο ζήτημα για τους ίδιους αλλά και για εμάς, είναι να εφαρμόσουμε μέτρα για την απασχόληση των νέων”.

Σύμφωνα με τον κ. Ασσιώτη υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μέτρων που έχουν περιληφθεί στους σχεδιασμούς του Υπουργείου και απομένει να προσδιοριστεί ο τρόπος χρηματοδότησης αυτών των πρωτοβουλιών και σχεδίων.

Οι τροϊκανοί, είπε, αναμένουν από το Υπουργείο να τους αποστείλει τους σχεδιασμούς του για να αξιολογήσουν κατά πόσο μέσω αυτών επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Ο κ. Ασσιώτης είπε ότι από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας δόθηκαν επαρκή στοιχεία και προτάσεις στους τροϊκανούς και εξέφρασε την εκτίμηση ότι “το αποτέλεσμα θα είναι θετικό σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της τριμηνίας που έχει περάσει από τους εκπροσώπους της Τρόικα”.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας