USB Bank: Στο 98.39% η συμμετοχή BLC Bank SAL

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνεδρία της ημερομηνίας 7 Απριλίου 2014, αποφάσισε κατόπιν αιτήματος της εταιρείας BLC Bank SAL, όπως της χορηγήσει εξαίρεση από την υποχρέωση διενέργειας Δημόσιας Πρότασης προς τους μετόχους της εταιρείας USB Bank Plc (η ‘Εταιρεία’) που θα προκύψει από την απόκτηση εκ μέρους της 66.666.667 νέων μετοχών από την επικείμενη αύξηση του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
Η πιο πάνω εξαίρεση δόθηκε υπό τους πιο κάτω όρους:
1. Ενόψει του ότι με την απόκτηση των 66.666.667 νέων μετοχών το ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας BLC Bank SAL στην Εταιρεία θα ανέλθει στο 98,39%, η εταιρεία BLC Bank SAL θα πρέπει να προχωρήσει στη διάθεση του αναγκαίου αριθμού μετοχών της Εταιρείας, το αργότερο εντός έξι (6) μηνών, ώστε η Εταιρεία να συμμορφώνεται με τα απαιτούμενα κριτήρια διασποράς μίας τουλάχιστον από τις ρυθμιζόμενες αγορές του ΧΑΚ, και κατ’ επέκταση να διασφαλιστεί η έξοδος της Εταιρείας από την Αγορά Ειδικών Χαρακτηριστικών και η διαπραγμάτευση των τίτλων της στην εν λόγω ρυθμιζόμενη αγορά.
2. Αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου που αναλογούν στις 66.666.667 νέες μετοχές που θα αποκτηθούν, μέχρι τη διάθεση του αναγκαίου ποσοστού που αναφέρεται στο σημείο 1 πιο πάνω.
3. Παραμονή σε αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου που αναλογούν στις 53.765.035 μετοχές που έχουν ήδη αποκτηθεί, μέχρι τη διάθεση του αναγκαίου ποσοστού που αναφέρεται στο σημείο 1 πιο πάνω.
Σημειώνεται ότι, εάν στο τέλος της περιόδου που αναφέρεται στο σημείο 1 πιο πάνω η εταιρεία BLC Bank SAL δεν έχει προβεί στη σχετική διάθεση μετοχών, τότε θα ενεργοποιηθεί η υποχρέωση της για διενέργεια δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά