Ναι στις Κυριακές από Σύνδεσμο Λιανικού Εμπορίου

Υπέρ του νομοσχεδίου της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, τοποθετείται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΙΕ). Σε δηλώσεις του στην κάμερα του IN Business TV, o Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, Μάριος Αντωνίου, σημείωσε πως η λύση που προτείνει το Υπουργείο Εργασίας προσδίδει ισότιμη μεταχείριση σε όλους τους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου και λειτουργεί προς όφελος των καταναλωτών. 

Τονίζει ότι η επέκταση του ωραρίου και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αναθερμάνουν το λιανικό εμπόριο με ορατά οφέλη για το σύνολο της οικονομίας.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αντρέας Χατζημιτσής πρόσθεσε ότι συλλέγουν υπογραφές από υγιείς επιχειρήσεις που θέλουν το διευρυμένο ωράριο και τις Κυριακές. Οι πλείστες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημείωσε, είναι εγγεγραμμένες κοντά μας. «Εκείνοι που κλείνουν είναι αυτοί που είχαν προβλήματα λόγω της κρίσης και έπρεπε να βάλουν λουκέτο. Δεν οφείλεται το ωράριο για τον αριθμό των επιχειρήσεων που κλείνουν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι και πριν τα διατάγματα έκλειναν επιχειρήσεις.

Μάλιστα, σε πληρωμένη καταχώρηση στον Τύπο, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου υπογραμμίζει ότι οι τουριστικές ζώνες στραγγαλίζουν τον ανταγωνισμό και ευνοούν συγκεκριμένα, μεγάλα συμφέροντα και καλεί τους βουλευτές να μην επαναφέρουν αυτό το θεσμό.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «οι τουριστικές ζώνες εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα, εγκλωβίζουν τους εργαζομένους σε συγκεκριμένες εταιρείες και οι καταναλωτές χάνουν το δικαίωμα επιλογής και σύγκρισης». 

 

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών