Geo Pavlides & Araouzos: Εκκίνηση με… Ράλι

Από τον καινούριο εκθεσιακό χώρο της Citroen στη Λευκωσία που βρίσκεται στη διασταύρωση της Λεωφόρου Αθαλάσσης και Ιωσήφ Χ’Ιωσήφ στο Στρόβολο θα εκκινήσει το Ράλι Γύρος της Κύπρου που διοργανώνεται από τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου το ερχόμενο Σάββατο 5 Ιουλίου με μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα συμμετεχόντων.

Ο αγώνας, που θα είναι και ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος ράλι της Citroen, θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος Στροβόλου Δρ. Λάζαρος Σαββίδης θα δώσει την εκκίνηση του 31ου Ράλι  Γύρος της Κύπρου. Τα πληρώματα που θα κατέβουν από τη ράμπα θα έχουν να καλύψουν επτά συνολικά ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) μήκους 87,55 χιλιομέτρων ενώ η συνολική απόσταση του μονοήμερου αγώνα φτάνει τα 277,62 χιλιόμετρα.

Στις 11:03 θα διεξαχθεί η πρώτη διαδρομή στο Γέρι (12.25 χλμ) ενώ στις 11:36 τα πληρώματα θα καλύψουν τη διαδρομή στο Τσέρι μήκους 14.52 χιλιομέτρων. Η τρίτη διαδρομή θα διεξαχθεί στις 12:24 στο Δελίκηπο (11.65 χλμ) ενώ στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν πίσω στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης του σταδίου ΓΣΠ όπου θα γίνει και η ανασυγκρότηση. Στις 14:44 τα εναπομείναντα πληρώματα θα ξεκινήσουν για το δεύτερο πέρασμα στις διαδρομές με τη διαδρομή στο Γέρι να ξεκινά στις 15:17 ενώ στις 15:50 θα διεξαχθεί η διαδρομή στο Τσέρι. Η τρίτη διαδρομή του δευτέρου σκέλους θα διεξαχθεί στις 16:18 στο Δελίκηπο ενώ τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν  άλλη μια διαδρομή από το Γέρι στην Ποταμιά στις 17:43 πριν την επιστροφή στη Λευκωσία. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να τερματίσει και πάλι στους νέους εκθεσιακούς χώρους της Citroen γύρω στις 18:55 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Είκοσι  συνολικά πληρώματα βρίσκονται στη λίστα εκκίνησης με τους νικητές των δύο πρώτων γύρων Κώστα Ζήνωνος / Σάββα Λαό και Κώστα Γεωργίου «Τσιπς» / Έλενα Πιερή να θέλουν διακαώς τη νίκη και το απόλυτο των βαθμών. Πρώτη φετινή συμμετοχή στο θεσμό για τον πρωταθλητή Σάββα Σάββα ενώ μαζί με τους Σταύρο Αντωνίου, Χρίστο Δημοσθένους και Πέτρο Παντελή αναμένεται ότι θα δυσκολέψουν τους δύο διεκδικητές του τίτλου. Για διάκριση πάνε επίσης τόσο οι Μιχάλης Ποσείδιας όσο και οι Γιώργος Παφίτης και Γιώργος Χριστοφή. Πέντε συνολικά αυτοκίνητα συμμετέχουν στη δικίνητη κατηγορία με τους Παρέλλη «Junior» και Γιώργο Αγαθοκλέους να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Μετά και τον τρίτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος ράλι της Citroen, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κώστας Γεωργίου «Chips» που έφτασε τους 57,50 βαθμούς ενώ ο Κώστας Ζήνωνος έμεινε δεύτερος αλλά με τη διαφορά τους να φτάνει τους οκτώ βαθμούς. Σταθερά τρίτος παρέμεινε ο Σταύρος Αντωνίου με 44 βαθμούς με το Γιώργο Παφίτη να βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 21,75 βαθμούς. Την πρώτη εξάδα στη μέχρι στιγμής βαθμολογία συμπληρώνουν οι Γιώργος Παφίτης και Γιώργος Χριστοφή με 21,75 και 17,50 βαθμούς αντίστοιχα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κύριος χορηγός του φετινού πρωταθλήματος ράλι είναι φέτος  η εταιρεία Geo. Pavlides & Araouzos, στηρίζοντας την προσπάθεια με τα χρώματα της μάρκας Citroen. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, που έχει μια μακρόχρονη ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου στον τόπο μας, χρηματοδοτεί και στηρίζει τους πέντε γύρους της χρονιάς και μετά από αυτή την εξέλιξη, ο θεσμός μετονομάζεται σε «Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Citroen».


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 Κώστας Γεωργίου «Chips» 57,50
2 Κώστας Ζήνωνος 49,50
3 Σταύρος Αντωνίου 44
4 Γιώργος Παφίτης 21,75
5 Γιώργος Χριστοφή 17,50
6 Χρίστος Δημοσθένους 16,25
7 Κώστας Λαός 13,50
8 Σταύρος Ζήνωνος 9,75
9 Ιάκωβος Πενταράς 9
10 Πέτρος Παντελή 8,75

 

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά