Μ. Παναγίδης: Το 40% των αγορών αποτελούν προϊόν προσφορών

Σημερα ο καταναλωτής είναι πιο προσεκτικός. Πολύ πιο ενημερωμένος κι αναζητά πληροφορίες, έχει λιγότερο διαθέσιμο χρόνο κι ιδιαίτερα για ψώνια», ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής Carrefour Κύπρου Μιχάλης Παναγίδης, στο 11ο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου.

Όπως είπε, ο καταναλωτής είναι σήμερα υπερχρεωμένος, άρα επιβάλλεται να είναι πιο προσεχτικός. «Έχει μειώσει το καλάθι του, αγοράζει μόνο είδη πρώτης ανάγκης, είναι λιγότερο πιστός στις μάρκες, ενημερώνεται για προσφορές, συχνά ψωνίζει μόνο απ’ αυτές», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι το 40% των αγορών του αποτελούν προϊόν προσφορών. Επιπλέον, επιλέγει πολλές υπεραγορές για να ψωνίσει, καθώς και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κι αγορές από discounters. Ανάφερε μάλιστα, ότι σήμερα οι αγορές επηρεάζονται τόσο από το ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Οι καταναλωτές ενημερώνονται διαδικτυακά για τις προσφορές, ενώ αγοράζουν φθηνότερα online», επεσήμανε.

Μιλώντας τις αλλαγές που έχουν επέλθει και που τις βιώνει ο καταναλωτής τόνισε ότι η Carrefour διαμορφώνεται με βάση τις αλλαγές αυτές κι επιχειρεί να σκεφτεί όπως ο καταναλωτής. «Μειώνουμε τα αρνητικά σχόλια κι αυξάνουμε τα θετικά. Σεβόμαστε τον καταναλωτή, κατανοούμε τις ανάγκες του και διαμορφώνουμε αναλόγως τη στρατηγική μας. Ακολουθούμε επιθετική πολιτική προσφορών με επώνυμα προϊόντα και στόχος μας παραμένει η αύξηση του μέσου καλαθιού, προσφέροντας εναλλακτικές προτάσεις», υπογράμμισε.
 

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών