Κύπρος και Πολωνία ενώνουν εμπορικές δυνάμεις

Μικρές ιδέες μπορούν να δώσουν μεγάλα έργα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που φέρνει ακόμα πιο κοντά δύο κράτη, στην προκειμένη περίπτωση, την Κύπρο και την Πολωνία. Η ιδέα προήλθε από την Πρεσβεία της Πολωνίας και πήρε σάρκα και οστά με τη συμβολή της δικηγόρου Σίλειας Πουργούρα, προέδρου του νεοσυσταθέντος Polish Cypriot Chamber of Commerce.
 
Η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Κύπρο, βλέποντας προοπτικές σε ένα τέτοιο εγχείρημα, πήρε την πρωτοβουλία να ενώσει δύο φορείς με ξεχωριστές, αλλά ομοειδείς δραστηριότητες: Το Cyprus Polish Association, το οποίο ήταν ενταγμένο στο ΚΕΒΕ και το Polish Cypriot Chamber of Commerce της Πολωνίας. 
 
«Ενώσαμε τις δυνάμεις των δύο, με στόχο να ενισχύσουμε τις σχέσεις Κύπρου και Πολωνίας. Ήταν μια προσπάθεια που στήριξαν σθεναρά τόσο το ΚΕΒΕ όσο και η Πρεσβεία της Πολωνίας. Έτσι ‘γεννήθηκε’ το Polish Cypriot Chamber of Commerce, με ημερομηνία ίδρυσης την 29η Οκτωβρίου 2013», ανέφερε η κ. Πουργούρα και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι πετύχαμε ένα πολύ καλό στόχο. Έχουν ήδη εγγραφεί 50 μέλη, πρόθεση μας είναι να μεγαλώσουμε και να δραστηριοποιηθούμε σε πολλούς τομείς. Σκοπός είναι να έρθουν κοντά διάφορες ντόπιες και ξένες εταιρείες και φορείς που ενδιαφέρονται για το καλό της Κύπρου και της Πολωνίας. Η δουλειά του συνδέσμου είναι να βοηθά τους επιχειρηματίες, να ενισχύει τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και να αυξάνει τις μεταξύ τους επενδύσεις. Οι σχέσεις δεν αφορούν μόνο σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό και κοινωνικό». 
 
Υπάρχουν ευκαιρίες και πρέπει να τις αξιοποιήσουμε σωστά, επεσήμανε η κ. Πουργούρα, ιδιαίτερα σήμερα που η Κύπρος περνά μια από τις δυσκολότερες εποχές στη σύγχρονη ιστορία της. Στο πλαίσιο αυτό ο νεοσυσταθείς σύνδεσμος είναι στο πλευρό των επιχειρηματιών, τους βοηθά να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, προβάλλοντας την ίδια ώρα και τη χώρα μας. Παράλληλα, πρόσθεσε, πολλές πολωνικές εταιρείες βρίσκονται στην Κύπρο για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, αφού ως χώρα θεωρείται πολύ καλή για επενδύσεις: «Έχει πολύ καλή δομή σ’ ό,τι αφορά τις υπηρεσίες και μέχρι πρόσφατα είχε καλό τραπεζικό σύστημα. Τώρα, βέβαια, προσφέρονται και χαμηλότερα επιτόκια. Ευκαιρίες υπάρχουν, το θέμα είναι πώς τις αξιοποιείς. Οι δύο χώρες, Κύπρος και Πολωνία, εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή τώρα με ακόμη περισσότερες προοπτικές». 
 
Το Polish Cypriot Chamber of Commerce πραγματοποίησε ήδη μια εκδήλωση γνωριμίας, ενώ θα ακολουθήσει ταξίδι στην Πολωνία για ενημερωτικούς σκοπούς. «Υπάρχει, επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον για το Warsaw Stock Exchange, που είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο», σημείωσε η κ. Πουργούρα, προσθέτοντας ότι θα προγραμματιστούν ενημερωτικές εκδηλώσεις με Πολωνούς και Κύπριους ομιλητές, οι οποίοι θα μιλήσουν για το Warsaw Stock Exchange, τις επενδύσεις, το tax scheme και το double tax treaty. Θα διοργανωθεί, επίσης, ένα charity gala, με σκοπό να βοηθηθούν άπορες οικογένειες της Κύπρου και της Πολωνίας. 
 
«Η ατζέντα του Polish Cypriot Chamber of Commerce είναι γεμάτη από δραστηριότητες που προγραμματίζονται. Κι αυτό γιατί όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι νεαρά και δραστήρια, πιστεύουν στους στόχους που έχουν τεθεί και συνάμα έχουν εμπειρία τόσο στην κυπριακή όσο και την πολωνική αγορά», είπε η Σίλεια Πουργούρα, καταλήγοντας με την πεποίθηση ότι «μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε και ως ομάδα να πετύχουμε καλύτερα πράγματα για την Κύπρο και την Πολωνία. Σύντομα θα ετοιμάσουμε και την ιστοσελίδα μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ‘good awareness, good publicity».
 
Τα μέλη του ΔΣ
Πρόεδρος: Σίλεια Πουργούρα (Pourgoura & Aspri LLC)
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Χαραλαμπίδης (PWC)
Ταμίας: Νικόλας Κυπραίος (WTS World Tax Service Cyprus) 
Επίτιμο μέλος: Agata Ratuszek Parmakkis (Polish Embassy) 
Διευθυντές: Γαστών Χατζηαναστασίου (KGMC Legal| Hadjianastassiou, Ioannides LLC), Κωνσταντίνος Καλλής (KPMG), Alexandra Miller (Amiltrust (Cyprus) Ltd), Μαρία Χριστοφίδου (Christofidou and Associates Ltd), Κύπρος Κυπριανού (Kypros Kyprianou PKF Accountants & Business Associates), Μάκης Λιβέρας (Trident Trust Company (Cyprus) Limited), Αντρέας Γιασεμίδης (K. Treppides & Co. Ltd), Στέλιος Σαφίρης (KPSA), Ντέμης Ιωάννου (KDC Limited), Αντρέας Κωνσταντινίδης (Markos Drakos & Co Ltd), Φανή Σχίζα (Globaserve Consultants Ltd), Αλέκος Παπαλεξάνδρου (Deloitte Ltd), Μάριος Δημητριάδης (Piraeus Bank (Cyprus) Limited), Damian Gwozdz (ECDDP Cyprus Ltd), Jaroslaw Iwanowski (Prestige Bar Services)
Εκτελεστικός γραμματέας: Theo Andersson, CCCI
 

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών