Επαφές για μόνιμα ελεύθερο ωράριο

Συνάντηση με τον νεοσύστατο Παγκύπριο Σύνδεσμο Λιανικού Εμπορίου, είχε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους του αιτήματος από πλευράς συνδέσμου για να καταστεί μόνιμο το μέτρο του ελεύθερου ωραρίου.

Ο Σύνδεσμος παρουσίασε και τις έως τώρα θετικές επιπτώσεις του μέτρου, με την ευκολία στις αγορές για τους καταναλωτές αλλά και κυρίως για τις νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος ανέλυσε και τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται σε σχέση με το μέτρο σε περίπτωση που καταστεί μόνιμο. Νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη στον κλάδο του εμπορίου και σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις αλλά και επένδυση σε καινούργια καταστήματα, βελτίωση υφιστάμενων μαγαζιών αποτελούν ορισμένα από τα σημεία που προτάσσει ο Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η υπουργός Εργασίας, αντιμετωπίζει ιδιαίτερα θετικά το ενδεχόμενο του μόνιμα ελεύθερου ωραρίου αλλά τα ην ίδια ώρα επιδιώκει συναίνεση από τους περισσότερους δυνατούς φορείς της αγοράς. Πιο ειδικά αναφέρεται πως η κα Αιμιλιανίδου αναζητά τους τρόπους που θα ικανοποιήσουν –εν μέρει- και την πλευρά των μικρομεσαίων, οι οποίοι εκφράζουν την άποψή τους μέσω της ΠΟΒΕΚ.

Εξάλλου, έρευνα με ερωτηθέντες καταναλωτές δείχνει πως μάλλον ικανοποιημένη είναι η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου σχετικά με το ελεύθερο ωράριο στην αγορά. Αυτό σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις που ζητούν επέκταση ή πλήρη ελευθεροποίηση του μέτρου φέρνουν ακόμη πιο κοντά τη μονιμότητα του μέτρου.

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά