So Logistics: Μεγαλεπήβολα σχέδια

Αν και ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και κάτι μήνες, ο νέο παίκτης στον τομέα των Logistics, η So Logistics, φαίνεται να έχει μεγάλα σχέδια με βάση κατά λεγόμενα του managing director της εταιρείας Αντρέα Αγαπίου.

Όπως αναφέρει, στόχος είναι να καταστεί η εταιρεία η μεγαλύτερη στην κυπριακή αγορά που να προσφέρει υπηρεσίες αποθήκευσης, μεταφοράς, ανασυσκευασίας (valueadded) και παράδοσης.

Η So έκανε την αρχή με δύο σημαντικούς πελάτες, Leroy Merlin και την Diplomat Distributors Cyprus (διανομέας προϊόντων Procter & Gamble).


Πότε ξεκίνησε η εταιρεία και με ποιο σκοπό;
H εταιρεία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2011 εν καιρώ οικονομικής κρίσης. Ο σκοπός της εταιρείας μας είναι να γίνει η μεγαλύτερη και η πλέον καινοτόμος εταιρεία στην κυπριακή αγορά που να παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης, μεταφοράς, ανασυσκευασίας (valueadded) και παράδοσης μέσω συνεργιών με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας των πελατών της. Σαν third party logistics εταιρεία πρωτοτυπήσαμε ήδη με το να διανέμουμε παγκύπρια και καθημερινά, διάφορα καταναλωτικά και άλλα προϊόντα, σε όλα σχεδόν τα κανάλια διανομής από μεγάλες υπεραγορές μέχρι συνοικιακά καταστήματα.

Ποιες θεωρείτε τις μεγαλύτερες συμφωνίες που πετύχατε μέχρι τώρα;
Οι μεγαλύτερες συμφωνίες που πετύχαμε μέχρι τώρα είναι με την εταιρεία Leroy Merlin και την Diplomat Distributors Cyprus. Και οι δύο αυτές πολυεθνικές εταιρείες διακινούν μεγάλο όγκο προϊόντων σε ολόκληρη την Κύπρο και μας έχουν εμπιστευτεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους στη χώρα μας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ανανέωσαν τα συμβόλαια τους μέχρι και το τέλος του 2013.

Υπάρχουν περιθώρια για νέες εταιρείες 3pl στην κυπριακή αγορά;
Πιστεύω πως όχι. Yπάρχουν ήδη αρκετοί πάροχοι υπηρεσιών 3pl στην κυπριακή αγορά. Αυτό όμως που ίσως  λείπει από την κυπριακή αγορά, είναι η παροχή περισσότερων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας δηλαδή η μετεξέλιξή μας από 3pl σε 4pl.

Ποιο πιστεύετε πως είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας σας;
Παρέχονται υπηρεσίες αποθήκευσης, μεταφοράς, ανασυσκευασίας (valueadded) και παράδοσης σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε ένα ευρύ φάσμα πελατών και κανάλια διανομής . Αυτό επιτυγχάνεται λόγω του ότι  γνωρίζουμε πολύ καλά την αγορά της Κύπρου και ενημερωνόμαστε συχνά για τις εξελίξεις γύρω από αυτή, δείχνουμε τον ανάλογο επαγγελματισμό, νοιαζόμαστε για την ποιότητα εξυπηρέτησης και τέλος λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις συνέργιες που προκύπτουν από τη λειτουργία των εργασιών μας. Μελλοντικός στόχος μας είναι να επενδύσουμε σε τεχνολογίες αιχμής για  μείωση του κόστους των προσφερόμενων υπηρεσιών μας προς τους υφιστάμενους πελάτες αλλά και να ελκύσουμε και νέους.

Το τελευταίο διάστημα, οι αλλαγές στο χονδρικό εμπόριο είναι τεράστιες και πρωτοφανείς για τα κυπριακά δεδομένα. Ποια η άποψη σας για τις συγκεκριμένες κινήσεις;
Έπρεπε να είχαν γίνει από το 2010 όταν τα προβλήματα είχαν αρχίσει να διαφαίνονται σε όλα τα στρώματα της αγοράς. Οι συγκεκριμένες κινήσεις είναι επιβεβλημένες περισσότερο για τη  μείωση του κόστους λειτουργίας παρά για την αύξηση κερδοφορίας.

Ποια τα επόμενα σχέδια της εταιρείας;

Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε τεχνολογίες αιχμής όπως fleet tracking technology, σε αύξηση του υφιστάμενου στόλου διανομής για καλύτερηεξυπηρέτηση των υφιστάμενων πελατώναλλά και νέων πελατών και σε επίτευξη νέων συμφωνιών για άυξηση του κύκλου εργασιών της .

 

Δειτε Επισης

Άδειες σε 16 Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) για μοτοσυκλέτες-Αρχίζει η λειτουργία τους
Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού-Σημείο τριβής η ποσόστωση
Στις 4 Ιουνίου η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για το χαλλούμι
Γλύκανε ο καφές... Ανάμεσα στις χώρες με μείωση της τιμής του η Κύπρος
Μακρύς ο...δρόμος για την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο-Από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων
Σημαντική μείωση στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο
Άλλα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων e-Point στον Δήμο Λευκωσίας
Σιτάρι: Αδειάζουν οι αποθήκες-Εντείνονται οι ανησυχίες για τα τρόφιμα
CTC: Πού οφείλεται η καθυστέρηση και πότε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2023
Nordsea: Νέα εμφάνιση, ίδια σταθερή ποιότητα, ίδια υπέροχη γεύση