Βάσσος Ηλιάδης Λτδ: Κινητήρια δύναμη η εταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί κινητήρια δύναμη για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη κάθε οργανισμού, τονίζει η HR Manager της Βάσσος Ηλιάδης Λτδ, Doreen Demirdjian, σημειώνοντας παράλληλα πως η ΕΚΕ συνιστά μια αυθεντική, συνειδητή πράξη απέναντι στην κοινωνία.

Μιλώντας στο InBusinessNews, η Doreen Demirdjian αναφέρεται στη σημασία που η Βάσσος Ηλιάδης Λτδ αποδίδει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, όπως και στις προς αυτή την κατεύθυνση δράσεις τις οποίες αναλαμβάνει. 

Διαβάστε ακόμα: 

Δεν βρίσκουν πού να… μείνουν οι ξένες εταιρείες στη Λεμεσό 

Πώς τα dark stores επηρεάζουν τα ακίνητα 

Πόσο καταστρέφει ο πόλεμος την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας 

El Corte Ingles: Αποκλειστικά στα πολυκαταστήματα ERA 

Plus500: Ανάπτυξη μέσω νέων επενδύσεων και εμπλουτισμός προϊόντων 

«Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε», υπογραμμίζει, «είναι χρέος μας να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας και να υιοθετούμε πρακτικές που στηρίζουν έμπρακτα την κοινωνία σε τομείς που κρίνονται απαραίτητοι».

Η εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ ήταν υποψήφια στην κατηγορία ΕΚΕ στα 14α IN Business Awards.

  • Τα προϊόντα

H εταιρεία φέρει το όνομα του ιδρυτή της, του αείμνηστου Βάσσου Κ. Ηλιάδη που ίδρυσε την εταιρεία το 1933, αφού εργάστηκε στη Nestlé ως αντιπρόσωπος της για την κυπριακή αγορά.

Διανέμει στον τόπο μας τα προϊόντα της ελβετικής εταιρείας τροφίμων NESTLÉ, όπως NESCAFÉ, MAGGI, ΚIT KAT, ΝESPRESSO, όπως επίσης τα μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελλάδα και πολλά άλλα. Η Vassos Eliades Accessories είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου και διαθέτει δίκτυο αποκλειστικών μπουτίκ σε όλη την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των Montblanc, Swarovski και VE Very Exclusive shops. Αυτή τη στιγμή εργοδοτούνται περίπου 350 άτομα στην εταιρεία.

  • Μεγάλη γκάμα

Η εταιρεία ασχολείται με την εισαγωγή, πώληση και διανομή προϊόντων σε όλα τα κανάλια εμπορίου της αγοράς. Η γκάμα προϊόντων που διανέμει είναι μεγάλη, και συμπεριλαμβάνει τρόφιμα, αλκοολούχα ποτά, καταναλωτικά προϊόντα, ρολόγια πολυτελείας, κοσμήματα και άλλα, όπως εξοπλισμό γυμναστικής.

  • Κινητήρια δύναμη η ΕΚΕ

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί κινητήρια δύναμη για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη κάθε οργανισμού. Βελτιώνει τη θέση των εργαζοµένων, ενισχύει την προστασία του περιβάλλοντος, καταπολεμά κοινωνικούς αποκλεισμούς και εξασφαλίζει την ασφάλεια και υγεία στον χώρο εργασίας.

Η ΕΚΕ προσθέτει αξία σε τέσσερις τομείς στην εταιρεία μας, Ανθρώπινο Δυναμικό, Κοινωνία, Περιβάλλον και στους Καταναλωτές. Αναγνωρίζουμε ότι η ηθική συμπεριφορά είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σε μια εταιρεία και πάντοτε αγωνιζόμαστε να επιδρούμε θετικά προς τους ανθρώπους μας, καθώς και την κοινωνία. Η εταιρεία μας προωθεί τις καλές ανθρώπινες σχέσεις και τον σεβασμό προς τους πελάτες και συναδέλφους.

  • Πράσινη επένδυση

Η εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ επενδύει συστηματικά, υλοποιώντας πράσινες λύσεις για τις ενεργειακές ανάγκες της. Η δημιουργία ενός καινοτόμου σύγχρονου κέντρου με βιοκλιματική αρχιτεκτονική μας έδωσε την πιστοποίηση του κτιρίου ενεργειακής κλάσης Α. Η εταιρεία μας διακρίνεται για την φιλική προς το περιβάλλον κουλτούρα της και διοργανώνει συχνά δραστηριότητες όπως δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς παραλίας και υποστηρίζει την μη χρήση πλαστικών μιας χρήσης στα γραφεία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πανδημίας προχωρήσαμε σε άμεσες δράσεις, προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους είχαν ανάγκη όπως επίσης και ιατρικό εξοπλισμό για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Κύπρου.

  • Χρέος η υποστήριξη της κοινωνίας

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μια αυθεντική, συνειδητή πράξη απέναντι στην κοινωνία. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, είναι χρέος μας να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας και να υιοθετούμε πρακτικές που στηρίζουν έμπρακτα την κοινωνία σε τομείς που κρίνονται απαραίτητοι για την δημόσια υγεία.

Αυτή η χρονική περίοδος είναι ιδανική, ώστε οι εταιρείες να υποστηρίξουν την κοινωνία με κάθε δυνατό τρόπο. Επιπλέον, η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενίσχυση της δέσμευσης των εργαζομένων προς την επιχείρηση. Μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενισχύεται η εμπιστοσύνη και η ικανοποίηση του προσωπικού, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και αστάθειας όπως την περίοδο του κορωνοϊού.

Η βασική αξία της εταιρείας μας η οποία είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων έπαιξε κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο έχουμε ανταποκριθεί στον κορωνοϊό.

Κύρια προτεραιότητα μας σήμερα και στο μέλλον είναι η προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων μας, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία της κοινωνίας.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών