Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2020

InBusinessNews  17/06/2022 09:57
Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2020

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2020

InBusinessNews  17/06/2022 09:57

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2020. Η φετινή τελετή ήταν επετειακή καθώς ο θεσμός κλείνει 40 χρόνια ζωής. Θεσμός, ο οποίος έχει απονείμει συνολικά 240 βραβεία σε εταιρείες από όλους τους τομείς των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα Βραβεία συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό την εξαιρετική προσπάθεια των κυπριακών επιχειρήσεων για αύξηση των εξαγωγών τους, αλλά και τον ίδιο τον θεσμό που αποτελεί μία από τις μακροβιότερες και πιο επιτυχημένες συμπράξεις μεταξύ του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που προωθεί η Κυβέρνηση και το ΥΕΕΒ, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη μετάβαση των επιχειρήσεων στην πράσινη οικονομία και την περαιτέρω αναζωογόνηση των ξένων επενδύσεων.

Απευθυνόμενος τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο όσο και στους πολίτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πλήρη κατανόησή του στις ανησυχίες για τις σημαντικές αυξήσεις βασικών καταναλωτικών προϊόντων, ιδιαίτερα των καυσίμων και του ηλεκτρισμού, ως αποτέλεσμα την ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των συνακόλουθων συνεπειών από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν ή ενδεχόμενα να επιβληθούν στη Ρωσία.

Διαβεβαίωσε δε ότι «με την ίδια ευαισθησία που αντιμετωπίσαμε τόσο την οικονομική κρίση του 2013 όσο και την υγειονομική κρίση του 2020, θα αντιμετωπίσουμε, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων, και τη νέα εξωγενή κρίση που αντιμετωπίζουμε. Όπως καλά γνωρίζετε, έχουμε ήδη υιοθετήσει δύο δέσμες μέτρων στήριξης ύψους €300 εκατ., ενώ υπάρχει συνεχής αξιολόγηση των μέτρων που δυνητικά μπορεί να ληφθούν προς περαιτέρω στήριξη της οικονομίας και, ιδιαίτερα, των ευάλωτων ομάδων».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, δίνοντας κίνητρα και παρέχοντας έμπρακτη στήριξη ώστε το κυπριακό επιχειρείν να συνεχίσει να σημειώνει επιτυχίες προς όφελος της προοπτικής της Κύπρου για περαιτέρω ανάπτυξη.

Διαβάστε εδώ: Ν. Αναστασιάδης: Μελετούνται περαιτέρω μέτρα στήριξης του επιχειρείν

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, τόνισε πως τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι «οι εξαγωγές αντέχουν στην κρίση και θα πρέπει να επενδύσουμε σ’ αυτόν τον τομέα που αιμοδοτεί την κυπριακή οικονομία.

Κάλεσε την Κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εξαγωγικές επιχειρήσεις με νέα καινοτόμα κίνητρα, που θα τις βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τον έντονο ανταγωνισμό στις διεθνείς αγορές, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα των υφιστάμενων προϊόντων τους, αλλά και την προσπάθεια για ανάπτυξη νέων προϊόντων που θα διευρύνουν τις εξαγωγικές δυνατότητες της Κύπρου. Προέτρεψε, τέλος, τα μέλη του ΚΕΒΕ να βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών τους, να συγκρατούν το κόστος παραγωγής και να δίνουν έμφαση σε νέες ιδέες και τομείς δραστηριότητας, τους οποίους ενδεχομένως να θεωρούν ότι η Κύπρος έχει τις δυνατότητες να αναπτύξει και να προωθήσει διεθνώς.

Διαβάστε εδώ: Χ. Αγκαστινιώτης: Το ΚΕΒΕ συμβάλλει στην αναμόρφωση της οικονομίας

Τη θέση ότι «το βραβείο εξαγωγών είναι ένας σημαντικός θεσμός που επιβραβεύει τη σπουδαιότερη επιχειρηματική αρετή, την εξωστρέφεια», διατύπωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών, Μάνθος Μαυρομμάτης στο πλαίσιο της τελετής. Όπως είπε κατά τον χαιρετισμό του, «για μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος οι εξαγωγές είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη της οικονομίας και ευμάρειας του λαού». Το βραβείο εξαγωγών σήμερα άλλαξε άρδην για να αντικατοπτρίζει το  σημερινό μείγμα των κυπριακών εξαγωγών, διεμήνυσε.

Διαβάστε εδώ: Μάνθος Μαυρομμάτης: Η εξωστρέφεια επιβραβεύεται 

Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν, κατά κατηγορία, είναι:

Α. Βραβεία για τα Βιομηχανικά Προϊόντα

  • Το Βραβείο για μικρές βιομηχανικές μονάδες, με προσωπικό κάτω των 50 ατόμων, απονεμήθηκε στην εταιρεία LISCO FOODSTUFF LTD.
  • Το Βραβείο για βιομηχανικές μονάδες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων, απονεμήθηκε στην εταιρεία REMEDICA LTD.

Β. Βραβείο για τις Υπηρεσίες

Στον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία CEDAR ROSE INTERNATIONAL SERVICES LTD.

  • Στον τομέα θαλάσσιων μεταφορών και εμπορικής ναυτιλίας βραβεύτηκε η εταιρεία MSC SHIPMANAGMENT LTD.
  • Στον τομέα τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και πληροφόρησης το βραβείο απονεμήθηκε στην AEON PAYMENT TECHNOLOGIES LTD.

Το Γενικό Βραβείο Υπηρεσιών έλαβε η εταιρεία NIPD GENETICS PUBLIC LTD.

Απονεμήθηκε, επίσης, ειδική τιμητική διάκριση στην HERMES AIRPORTS, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που βοήθησε τα μέγιστα ώστε να λειτουργήσει ο τομέας του τουρισμού, έστω και υπό αντίξοες συνθήκες.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας