Ν. Αναστασιάδης: Μελετούνται περαιτέρω μέτρα στήριξης του επιχειρείν

«Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ο πιο πολύτιμος συμπαραστάτης της πολιτείας», διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

Σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2020, που συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την στήριξη και την κατανόησή του στους επιχειρηματίες του τόπου για τις ανησυχίες που εκφράζουν λόγω της αύξησης των τιμών.

Διαβάστε εδώ: Αυτοί είναι οι νικητές του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2020

Αφού τόνισε τη σημασία που έχει για την οικονομική πρόοδο της χώρας το κυπριακό επιχειρείν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι κάτω από τις νέες συνθήκες που προκλήθηκαν από την κρίση στην Ουκρανία, η συμβολή τους αποκτά περισσότερη αξία.

Ακολούθως, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι η Πολιτεία στηρίζει ποικιλοτρόπως τις δραστηριότητες της κυπριακής επιχειρηματικότητας.

Ως συνακόλουθο των συντονισμένων ενεργειών επιχειρήσεων και κράτους, οι εξαγωγές σημείωσαν 14% αύξηση το 2021 σε σύγκριση με το 2020. Αύξηση κατά 15% το 2021 σε σχέση με το 2020 κατέγραψαν είπε, και οι εξαγωγές υπηρεσιών.

Αναφορά έκανε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες εξαιτίας των οικονομικών εξελίξεων στο παγκόσμιο. ''Κατανοώ πλήρως τις ανησυχία των επιχειρηματιών σχετικά με αυξήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα σαν αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των συνεπειών που επιβλήθηκαν στη Ρωσία», σημείωσε, διαβεβαιώνοντας πως «με την ίδια ευαισθησία που αντιμετωπίσαμε τόσο την οικονομική κρίση του 2013 όσο και την υγειονομική κρίση του 2020, κατά τον ίδιο τρόπο, πάντα στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων, θα συμπαρασταθούμε και πάλι στους επιχειρηματίες και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης, λέγοντας ότι ενώ υπάρχει συνεχής αξιολόγηση των μέτρων που δυνητικά μπορεί να ληφθούν προς περαιτέρω στήριξη της οικονομίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων.

Όπως δήλωσε, το Υπουργείο Ενέργειας προχώρησε σε εντατικοποίηση ελέγχων των τιμών πετρελαιοειδών. Αποφασίστηκε επίσης η συστηματική παρακολούθηση των μεταβολών των τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών και συνεχής διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο, να επιβληθεί πλαφόν στις χονδρικές και λιανικές τιμές. 

Παράλληλα, εξέφρασε τη βούληση και αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση να στηρίξει την επιχειρηματικότητα του τόπου.

Με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη προχωρούμε, είπε λίγο νωρίτερα, με στρατηγική που μεταξύ άλλων προνοεί τη μετεξέλιξη του μηχανισμού ταχείας δραστηριοποίησης του Υπουργείο Εμπορίου σε μονάδα διευκόλυνσης εταιρειών και παραχώρηση κινήτρων για εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Είπε ακόμη πως στο επίκεντρο των στοχεύσεων τίθεται η βελτίωση του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και η χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σχετικά με την εκδήλωση, ο Πρόεδρος είπε πως το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών είναι ένας εμβληματικός θεσμός προς αναγνώριση και επιβράβευση της επιχειρηματικότητας των κυπρίων εξαγωγέων.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών