Πρωτόγνωρες οι συνθήκες για τον πρωτογενή τομέα

Τα προϊόντα της καταναλωτικής αγοράς είναι στη διάθεσή μας λόγω της εργασίας που εκτελείται σε μια σειρά τομέων, από τον πρωτογενή έως τον τεταρτογενή. Ο πρωτογενής τομέας είναι η πρώτη φάση οποιασδήποτε διαδικασίας παραγωγής που καλύπτει την απόκτηση πρώτων υλών.

Ο πρωτογενή τομέας αλληλοεπιδρά με τους άλλους τομείς και συνεισφέρει στην οικονομία: Είναι η βάση για όλα τα άλλα προϊόντα. Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα φυσικά προϊόντα που καταναλώνουμε προέρχονται από τη γεωργία, τα γαλακτοκομικά, τη δασοκομία και την αλιεία οι ενδογενείς και εξωγενείς συνθήκες μπορούν να καταστούν είτε θετικές είτε αρνητικές για τον κλάδο. 

Φέτος οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Ο πληθωρισμός ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία ασκεί μεγαλύτερη πίεση στον πρωτογενή τομέα. Η αλματώδης αύξηση της τιμής των πρώτων υλών για τη διατροφή των ζώων, η μειωμένη διαθεσιμότητα τους και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα καθιστούν αναγκαία, την λήψη μέτρων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Οι ευκαιρίες και προκλήσεις του πρωτογενή τομέα θα βρεθούν ενώπιον του 5ου Παγκύπριου Συνεδρίου Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου. Ο Αντρέας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας είναι ένα από τα σπουδαία ονόματα της κυπριακής οικονομίας που θα αφήσει το δικό του σίγμα σε μια σημαντική για τη βιομηχανία εκδήλωση. Ο κ.Παπαδόπουλος θα μιλήσει για τον κλάδο μέσα από τη δική του σκοπιά αναλύοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν, τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις.

Το μέλλον της βιομηχανίας

Με θέμα τις «Εξελίξεις & Προκλήσεις: Τα επόμενα βήματα στον πρωτογενή τομέα», το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2022 και σε αυτό οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν, θα προβληματιστούν και θα ενημερωθούν για όλες τις προοπτικές και νέες τεχνικές του κλάδου τους. Το Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία σύναξη των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα βασικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και βελτίωσης, ο οποίος σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη μεταποιητική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλει ακόμα περισσότερο στη Βιώσιμη Ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της γεωργίας, αγελαδοτροφίας, αιγοπροβατοτροφίας, παραγωγή γάλακτος και τυροκομία, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως επιχειρηματικά στελέχη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα (τομείς παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας και εξαγωγής προϊόντων, εφοδιασμού και υπηρεσιών), αλλά και οργανώσεις του τομέα. Απευθύνεται, επίσης, σε εκπροσώπους από κρατικούς και ημικρατικούς φορείς.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: ΙΜΗ

Κύριος Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα

Με τη Στρατηγική Συνεργασία: Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ

Χρυσός Χορηγός: VitaTrace Nutrition Ltd

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΜΙΕΕΚ

Υποστηρικτές: ΕΚΑ, Ευρωαγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, Νέα Αγροτική Κίνηση, Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, Παναγροτική Ένωσις Κύπρου

Με τη στήριξη: Έργο «DEMETRA: Developing Entrepreneurial skills & tools for woMEn in agriculTure in Rural Areas»

Χορηγοί Επικοινωνίας:  RIK, περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά