BΑT: Σημαντικές επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο

InBusinessNews  17/05/2022 13:44
BΑT: Σημαντικές επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο

BΑT: Σημαντικές επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο

InBusinessNews  17/05/2022 13:44

Η British American Tobacco, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, επέλεξε την Κύπρο για σημαντικές επενδύσεις με άξονα την τεχνολογία που φέρνει στην κυπριακή αγορά το προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo.

Συνολικά, η κίνηση αυτή πρόκειται να συμβάλλει σημαντικά στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία, ενισχύοντας την απασχόληση με σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας και στηρίζοντας το δίκτυο των λιανοπωλητών και διανομέων της χώρας.

Σκοπός της ΒΑΤ είναι να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο (A Better Tomorrow), για τους ενήλικες καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους ανθρώπους της εταιρείας.

Ο σκοπός του Ομίλου ενσαρκώνεται στην απόφαση για επενδύσεις στην Κύπρο και σηματοδοτεί τη συνέχεια της σημαντικής συμβολής της εταιρείας στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλλει 500 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την κυπριακή οικονομία. Παράλληλα, στηρίζει περίπου 5.000 εργαζόμενους μέσω των συνεργασιών στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, καθηγητής κ. Παντελής Σκλιάς, ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου της ΒΑΤ αποδεικνύει τη δυναμική της Κύπρου καθώς και τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν μεγάλοι διεθνείς Όμιλοι στους τομείς της προόδου, της ανάπτυξης και της τεχνολογίας. Είναι σημαντικό ότι, σε αυτή τη σύνθετη οικονομική συγκυρία, η ΒΑΤ επέλεξε την Κύπρο για τη συγκεκριμένη επένδυση, δίνοντας σημαντική ενίσχυση στην απασχόληση και στο λιανεμπόριο».

batcyprus2

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, με ευθύνη τις αγορές της Κύπρου, της Ελλάδας, της Μάλτας και του Ισραήλ, κ. Vitalii Kochenko, είπε: «Η ΒΑΤ βρίσκεται σε ένα ταξίδι μετασχηματισμού με σκοπό να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο, μειώνοντας τον αντίκτυπο της επιχείρησης στην υγεία. Είμαστε υπερήφανοι που φέρνουμε την καινοτομία και την τεχνολογία στην τοπική αγορά, τοποθετώντας την Κύπρο μεταξύ των αγορών που ο διεθνής όμιλος της ΒΑΤ έχει επιλέξει για αυτήν την ανάπτυξη».

Παράλληλα, η επένδυση θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο και για το λιανεμπόριο που έχει πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς θα εμπλουτίσει τη γκάμα των προϊόντων που διατίθενται στα παραδοσιακά σημεία πώλησης και θα εκσυγχρονίσει το λιανεμπόριο μέσω της υψηλής τεχνολογίας.

Ο Country Manager Κύπρου, κ. Μάριος Αργυρίδης, ανέφερε: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή δεδομένου ότι η κυκλοφορία του προϊόντος θερμαινόμενου καπνού της ΒΑΤ στην Κύπρο αποδεικνύει τη δέσμευση της ΒΑΤ να προσφέρει στους ενήλικες καταναλωτές εναλλακτικά προϊόντα καπνού και νικοτίνης με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο. Το προϊόν εισέρχεται στην κυπριακή αγορά ως μια προσιτή καταναλωτική προσφορά ενώ αποτελεί μια εναλλακτική λύση σε σύγκριση με το κάπνισμα».

batcyprus3

Η Επικεφαλής της Επιστημονικών Ρυθμιστικών Υποθέσεων του Ομίλου της BAT, Δρ. Sharon Goodall, είπε: «Αναπτύξαμε το glo, με στόχο να προσφέρουμε στους ενήλικες καπνιστές που διαφορετικά θα συνέχιζαν το κάπνισμα, ένα εναλλακτικό προϊόν με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο. Διεθνής επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο με περισσότερα από 500 άτομα, έδειξε ότι η πλήρης μετάβαση στο προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo, είχε αντίκτυπο αντίστοιχο με τη διακοπή του καπνίσματος σε δείκτες δυνητικής βλαπτικότητας. Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά και υποστηρίζουν τη φιλοδοξία της ΒΑΤ για ένα Καλύτερο Αύριο μειώνοντας τον αντίκτυπο της επιχείρησής μας στην υγεία».

Η BAT επενδύει κάθε χρόνο περισσότερα από £350 εκατομμύρια στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων.

Το glo hyper+ στην Κύπρο είναι το τελευταίο μοντέλο του προϊόντος θέρμανσης καπνού της ΒΑΤ, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης καπνού με τις ράβδους καπνού Neo που είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με την συσκευή. Το πρώτο λανσάρισμα του glo έγινε με μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία. Σήμερα το glo είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα. Παράλληλα, η επιστημονική ομάδα της ΒΑΤ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 320 επιστημονικές μελέτες  για τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού του Ομίλου, ακολουθώντας αυστηρά επιστημονικά πρωτόκολλα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας