Αύξηση προστίμου για επιχειρήσεις που αρνούνται πληρωμή με κάρτα

InBusinessNews  23/11/2021 15:18
Αύξηση προστίμου για επιχειρήσεις που αρνούνται πληρωμή με κάρτα

Αύξηση προστίμου για επιχειρήσεις που αρνούνται πληρωμή με κάρτα

InBusinessNews  23/11/2021 15:18

Αύξηση του προστίμου σε επιχειρήσεις που δεν παρέχουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα πληρωμών με πιστωτική κάρτα προβλέπει, μεταξύ άλλων, η πρόταση νόμου που ετοίμασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου σε σχέση με τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης, στο νόμο θα δίνονται εξουσίες στην Κεντρική Τράπεζα, ελέγχου του δικαιώματος του καταναλωτή, διατηρώντας της απόλυτη εποπτεία στην ΚΤΚ.

Διαβάστε ακόμη: 

Λένε όχι στην υποχρεωτική τηλεργασία οι εργοδότες

Η μεγάλη Black Week και τα out of stock προϊόντα

Το όραμα και ο στόχος της Emirates για την Κύπρο

Ο κ. Χατζηγιάννης υπογράμμισε πως ο κάθε καταναλωτής έχει δικαίωμα να πληρώνει με την κάρτα του και είναι υποχρέωση του καταστήματος να παρέχει αυτή τη δυνατότητα, σημειώνοντας πως δεν μπορούν να προβάλλονται νομικού χαρακτήρα προσκόμματα, ώστε να μην παραχωρείται η δυνατότητα στον καταναλωτή να πληρώνει με ηλεκτρονικό τρόπο.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Επιτροπή είναι αποφασισμένη, αν και εφόσον υπάρχουν εισηγήσεις, αρχές Ιανουαρίου να ενσωματωθούν αυτές που έχουν ουσία στην πρόταση νόμου, ώστε περί τα μέσα Ιανουαρίου να πάει στην Ολομέλεια. Σημείωσε τέλος ότι το κείμενο που θα διαμορφωθεί από την Επιτροπή Εμπορίου έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί ομόφωνα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας