Επιστρατεύουν τα scanners για το SafePass στο λιανεμπόριο

Μερικές μέρες απομένουν μέχρι την εφαρμογή του υποχρεωτικού ελέγχου SafePass μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus σε πολλούς χώρους, ανάμεσά τους εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, υπεραγορές και πολυκαταστήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι λιανέμποροι, παραμένοντας σε ανοιχτή γραμμή με το Υφυπουργείο Καινοτομίας, πραγματοποίησαν δοκιμαστικά σε επιχειρήσεις, χωρίς να προκύψουν οποιαδήποτε τεχνικά προβλήματα.

Διαβάστε εδώ: Τι θα ισχύει για CovScan σε εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα

Παράλληλα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου(ΠΑΣΥΛΕ) εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι εισακούστηκαν από πλευράς Υπουργείου Υγείας οι εισηγήσεις για εξαίρεση από τον ηλεκτρονικό έλεγχο των SafePass των ακόλουθων ομάδων πολιτών:

  • Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω,
  • Άτομα ηλικίας 18 ετών και κάτω,
  • Τουρκοκύπριοι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί σε περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου η Κυβέρνηση δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο,
  • Τουρίστες (δηλαδή άτομα μη μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία και εισέρχονται νόμιμα στη Δημοκρατία) που έχουν εμβολιαστεί σε χώρες άλλες από αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) ή την Ελβετία, και
  • Μόνιμοι/νόμιμοι κάτοικοι Κύπρου που έχουν εμβολιαστεί σε χώρες άλλες από αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) ή την Ελβετία.

Διαβάστε εδώ: Πρόταση για εξαίρεση ομάδων πολιτών από το CovScan στο λιανεμπόριο

«Η ανταπόκριση των λειτουργών του Υφυπουργείου Καινοτομίας ήταν άμεση, καθώς πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικά για τον έλεγχο λειτουργίας της εφαμοργής μέσω κινητών, τηλεφώνων (smartphones), tablets και σαρωτών χεριού (scanners), ενώ εκφράζουμε πλήρη ικανοποίηση για υιοθέτηση από το Υπουργείο Υγείας των εξαιρέσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών», τόνισε στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου.

Με σαρωτές ο έλεγχος σε malls και πολυκαταστήματα
Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να διευκολυνθεί ο ηλεκτρονικός έλεγχος σε επιχειρήσεις, στις οποίες καταγράφεται αυξημένη προσέλευση, ο κ. Αντωνίου επεσήμανε ότι οι σαρωτές χεριού φαίνεται να ενδείκνυνται περισσότερο σε αυτούς χώρους σε σχέση με άλλες συσκευές.

«Σε χώρους που υπάρχει αυξημένη κίνηση και ώρες ή μέρες αιχμής, όπως υπεραγορές, malls και πολυκαταστήματα, είναι πιο αποτελεσματική η χρήση των scanners αντί των κινητών τηλεφώνων ή των tablets», εξήγησε σχετικά.

Διαβάστε ακόμα: 

Η διαφάνεια στην εταιρική φορολογία και πώς «αγγίζει» την Κύπρο 

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στον Πρωταρά 

Β. Πιριπίτσης: Τα 40 χρόνια πετυχημένης πορείας και το αναπτυξιακό πλάνο της DHL

Προς πώληση πολυτελής παραθαλάσσια κατοικία στη Λεμεσό (photos)

Το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις των εμπορικών κέντρων ή των πολυκαταστημάτων, όπου στεγάζονται πέραν της μιας επιχείρησης, ο έλεγχος γίνεται στην είσοδο του εμπορικού κέντρου/πολυκαταστήματος και δεν απαιτείται εκ νέου έλεγχος από τις επιχειρήσεις εντός τους.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus για τη διενέργεια ελέγχων κατοχής SafePass καθίσταται υποχρεωτική από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024