Πρόταση για εξαίρεση ομάδων πολιτών από το CovScan στο λιανεμπόριο

Την εξαίρεση διαφόρων κατηγοριών πολιτών από τον ηλεκτρονικό έλεγχο των SafePass(CovScan Cyprus) ζητά με επιστολή του από τον Υπουργό Υγείας ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου(ΠΑΣΥΛΕ).

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την επιστολή την οποία δίδει στη δημοσιότητα, ο ΠΑΣΥΛΕ αναφέρει πως εισηγείται συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών να τύχουν εξαίρεσης από τον ηλεκτρονικό έλεγχο των SafePass.

Συγκεκριμένα, εισηγείται να τύχουν εξαίρεσης άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 65 ετών και άνω και παρουσιάζουν την κάρτα εμβολιασμού η οποία δεν περιλαμβάνει το QR code, άτομα ηλικίας 18 ετών και κάτω, τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παρουσιάζουν το Cyprus FlightPass, Τουρκοκύπριοι και ξένοι υπήκοοι, που διαμένουν μόνιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία και εμβολιάστηκαν σε χώρα ή χώρες εκτός της Ε.Ε. (πχ. Ρωσία).

Στην επιστολή του, την οποία επισυνάπτει στην ανακοίνωση, ο ΠΑΣΥΛΕ πληροφορεί τον Υπουργό Υγείας ότι μετά από συνεννόηση και δοκιμαστικά που έγιναν με την παρουσία Λειτουργών του Υφυπουργείου Καινοτομίας σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, δεν παρουσιάστηκαν οποιαδήποτε τεχνικά προβλήματα, σχετικά με την εφαρμογή CovScan Cyprus.

Σημειώνει ότι για τον έλεγχο λειτουργίας της εν λόγω εφαρμογής έχουν χρησιμοποιηθεί κινητά τηλέφωνα, tablets και σαρωτές χεριού (scanners). 

Επιπρόσθετα, ο ΠΑΣΥΛΕ ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό όπως δοθεί ξεκάθαρη οδηγία προς αποφυγή οποιονδήποτε παρεξηγήσεων, ώστε να μην εφαρμόζεται επιπλέον ηλεκτρονικός έλεγχος εντός των καταστημάτων στα Εμπορικά Κέντρα (Malls), καθότι ο έλεγχος γίνεται κατά την είσοδο των πολιτών σε αυτά.

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών