Καλούν Χατζηπαντέλα να ξεκαθαρίσει για CovScan οι υπεραγορές

Σαφείς οδηγίες σε ό,τι αφορά τον τρόπο και τη διαδικασία εφαρμογής του CovScan ζητά από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι ο χρόνος προσαρμογής για τον υποχρεωτικό έλεγχο από τις επιχειρήσεις μέσω της εφαρμογής πλησιάζει.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο Σύνδεσμος Υπεραγορών τονίζει την αναγκαιότητα αυτή, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν καταλλήλως για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση και ταλαιπωρία των καταναλωτών. Επίσης, όπως σημειώνει, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ενημέρωση για τις ομάδες του πληθυσμού που πιθανόν να εξαιρεθούν, όπως έχει λεχθεί.

Ο ΠΑ.Σ.ΥΠΕ υπενθυμίζει ταυτόχρονα ότι διαφώνησε από την αρχή για την εφαρμογή του μέτρου αυτού στο λιανεμπόριο τροφίμων, διαφωνία η οποία εξακολουθεί να ισχύει. «Παρόλα αυτά», σημειώνει, «συμφωνούμε με την θέση του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ όπως έχει εκφραστεί, θέση την οποία καταθέσαμε και από τη δική μας πλευρά κατ’ επανάληψη, ότι οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να φέρουν ευθύνη για την εφαρμογή και επιτήρηση του μέτρου για τους λόγους τους οποίους επεξηγήσαμε πολλές φορές».

«Δουλειά και υποχρέωση των επιχειρήσεων», τονίζει, «είναι άλλη και όχι να αστυνομεύουν τους πολίτες. Ελπίζουμε αυτή τη φορά το αίτημα αυτό να αντικριστεί με τη δέουσα προσοχή και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη για το πως πρέπει να λειτουργεί και να εργάζεται μια επιχείρηση στην πραγματική οικονομία και στην αγορά, ιδιαίτερα στο λιανεμπόριο τροφίμων».

«Εκεί που διαφωνούμε έντονα», καταλήγει ο Σύνδεσμος Υπεραγορών, «είναι στην οποιαδήποτε υιοθέτηση περεταίρω μέτρων για υποστήριξη του συγκεκριμένου, όπως τεχνολογικών εξοπλισμών και υποδομές που θα επιφέρουν πρακτικά και ουσιαστικά προβλήματα στις επιχειρήσεις και επιπρόσθετο κόστος».

Την επιστολή προς τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα υπογράφει ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Συνδέσμου,  Ανδρέας Χ’ Αδάμου.

Δειτε Επισης

Άδειες σε 16 Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) για μοτοσυκλέτες-Αρχίζει η λειτουργία τους
Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού-Σημείο τριβής η ποσόστωση
Στις 4 Ιουνίου η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για το χαλλούμι
Γλύκανε ο καφές... Ανάμεσα στις χώρες με μείωση της τιμής του η Κύπρος
Μακρύς ο...δρόμος για την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο-Από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων
Σημαντική μείωση στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο
Άλλα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων e-Point στον Δήμο Λευκωσίας
Σιτάρι: Αδειάζουν οι αποθήκες-Εντείνονται οι ανησυχίες για τα τρόφιμα
CTC: Πού οφείλεται η καθυστέρηση και πότε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2023
Nordsea: Νέα εμφάνιση, ίδια σταθερή ποιότητα, ίδια υπέροχη γεύση