ΕΠΑ: Βλέπει εκ πρώτης όψεως παράβαση από τα Τσιμεντοποιία Βασιλικού

Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού(ΕΠΑ) ανακοίνωσε ότι ύστερα από την ολοκλήρωση δέουσας προκαταρκτικής έρευνας που διεξήχθη από την Υπηρεσία της, αποφάσισε να κινήσει διαδικασία εξέτασης παράβασης εναντίον της εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ αναφορικά με εκ πρώτης όψεως πιθανολογούμενη παράβαση. Στο πλαίσιο αυτό, κοινοποίησε προς τούτο Έκθεση Αιτιάσεως.

Η προκαταρκτική έρευνα διενεργήθηκε στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας που αποφασίστηκε από την Επιτροπή εναντίον της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, ενεργώντας στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 23(2)(α) του Νόμου αναφορικά με πιθανολογούμενες παραβάσεις των άρθρων 3(1) και 6(1) του Νόμου, καθώς και των άρθρων 101 και 102 της ΣΛΕΕ, στον τομέα της διάθεσης τσιμέντου για την περίοδο που εκτείνεται από το 2013 μέχρι τις 31/08/2018.

«Η πιθανολογούμενη, εκ πρώτης όψεως, παράβαση εστιάζεται στην από μέρους της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού καταχρηστική εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στη σχετική αγορά της παραγωγής και προμήθειας τσιμέντου εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβάλλοντας αθέμιτες τιμές πώλησης, ήτοι ότι προβαίνει σε υπερβολική τιμολόγηση του γκρι τσιμέντου στην εγχώρια αγορά».

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η ανακοίνωσή της δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά αμιγώς ενημερωτικό. Όπως τονίζει, οι κοινοποιήσεις των Εκθέσεων Αιτιάσεων δεν προδιαγράφουν το τελικό αποτέλεσμα των υποθέσεων, αλλά και ούτε δύνανται σε καμία περίπτωση να προκαταλάβουν και/ή να υποκαταστήσουν την τελική κρίση της Επιτροπής.

Η Επιτροπή, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης, της ενώπιόν της υπόθεσης και αφότου διεξαχθεί σχετική προφορική διαδικασία και μελετηθούν οι τυχόν γραπτές και προφορικές θέσεις των εμπλεκόμενων μερών και τα στοιχεία του διοικητικού φακέλου της υπόθεσης, θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση αναφορικά με την ύπαρξη ή μη παράβασης, την οποία θα κοινοποιήσει στην εμπλεκόμενη εταιρεία και θα την δημοσιεύσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, καθώς και στην ιστοσελίδα της, διασφαλίζοντας την εμπιστευτικότητα των στοιχείων και δεδομένων των επιχειρήσεων.

Κληθείς από το InBusinessNews να τοποθετηθεί επί της προαναφερθείσας απόφασης της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, ο CEO της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού Αντώνης Αντωνίου επιφυλάχθηκε να το πράξει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά