Ποια αυτοκίνητα αγοράζουν οι Κύπριοι ανά επαρχία

Ποια αυτοκίνητα αγοράζουν οι Κύπριοι ανά επαρχία

Ποια αυτοκίνητα αγοράζουν οι Κύπριοι ανά επαρχία

Την πρωτοκαθεδρία στις τρεις από τις πέντε επαρχίες της Κύπρου κατέχει η Toyota, σύμφωνα με τις εγγραφές καινούργιων επιβατικών ιδιωτικών αυτοκινήτων που αφορούν το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου. Πρόκειται για τις επαρχίες Λευκωσίας, Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου. Βάσει των ίδιων στοιχείων, στις άλλες δύο επαρχίες και συγκεκριμένα στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας, η πρωτιά ανήκει στην Kia.

Η επιτυχία της Toyota σε τρεις επαρχίες της Κύπρου είναι αποτέλεσμα της γενικότερης υπεροχής που καταγράφει στην εν λόγω κατηγόρια, καθώς στο πρώτο επτάμηνο είναι πρώτη παγκύπρια, με 754 πωλήσεις.

Από την άλλη και η Kia συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις της κατηγορίας, αφού βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκύπρια, με 633 πωλήσεις έναντι 645 της Volkswagen.       

Προτιμούν τα Toyota οι Λευκωσιάτες, τα Kia οι Λεμεσιανοί

Η Toyota είναι πρώτη δύναμη στην Λευκωσία, καταγράφοντας 320 πωλήσεις καινούργιων επιβατικών ιδιωτικών αυτοκινήτων στο επτάμηνο, αρκετά πιο μπροστά από τις Hyundai (233) και Volkswagen (228).

Ισχυρό μερίδιο από την πίτα έλαβαν και οι Kia (226), Nissan (218) και BMW (201).

21

Αντίθετα, την πρωτιά στην επαρχία Λεμεσού κατέλαβε, πολύ οριακά, η Kia, με 234 πωλήσεις έναντι 230 της Toyota. Από κοντά, με 214 πωλήσεις, ακολουθεί η Volkswagen ενώ πιο πίσω βρίσκονται οι Nissan (178) και BMW (158).

22

Kia στην Λάρνακα, Toyota σε Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο

Όσον αφορά τις μικρότερες, βάσει πληθυσμού, επαρχίες η Kia κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις καινούργιων επιβατικών ιδιωτικών αυτοκινήτων στην επαρχία Λάρνακας, με 122 εγγραφές έναντι 98 της Volkswagen και 79 της Toyota.

23

Διαβάστε ακόμα:

Ξενοδοχείο στις Πλάτρες πωλείται για €1 εκατ.

Οι τρεις επενδύσεις που θα αλλάξουν τις μεταφορές

Αρ. Βουράκης: Έχει ακόμα αρκετά βήματα να κάνει ο τραπεζικός τομέας 

Με χαμηλές ταχύτητες τα «πράσινα» οχήματα στην Κύπρο

Στην επαρχία Πάφου υπερίσχυσαν τα Toyota (80) ενώ την πρώτη τετράδα συμπλήρωσαν οι Volkswagen (67), Nissan (54) και BMW (51).

24

Τα Toyota πήραν την τρίτη τους πρωτιά στην επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου, με 43 πωλήσεις, μπροστά από τις Volkswagen (35) και Hyundai (22) αντίστοιχα.

25

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας