Λιανεμπόριο: Το μουδιασμένο ξεκίνημα και το τρίπτυχο-μονόδρομος της ανάκαμψης

Πιο κουμπωμένοι και μαζεμένοι σε σχέση με το προηγούμενο restart του λιανικού εμπορίου, στις 8 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκαν οι καταναλωτές χθες, την πρώτη μέρα άρσης του lockdown και κατάργησης των sms για μετακινήσεις.

Η κίνηση στην αγορά ήταν μουδιασμένη, παρά τις εκπτώσεις και τις δελεαστικές τιμές, στις οποίες προχώρησαν οι καταστηματάρχες προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

Η επιστροφή στη δουλειά για χιλιάδες εργαζόμενους, το safepass και η συνεπακόλουθη αναμονή για εξασφάλιση αρνητικού rapid test δεν φαίνεται να βοήθησαν την εμπορική κίνηση, τουλάχιστον την πρώτη μέρα του unlock.

Διαβάστε ακόμα

Ανάβει πράσινο για την κάθοδο Βρετανών το… πορτοκαλί

Neo Plaza: 350 νέες θέσεις εργασίας

Το ξενοδοχείο Almyra επιστρέφει ανανεωμένο στις 14 Μαΐου

Εκπτώσεις, δελεαστικές τιμές και προσφορές
Μιλώντας στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου επεσήμανε ότι η 10η Μαΐου δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με την 8η Φεβρουαρίου, τη μέρα δηλαδή που επαναλειτούργησε το λιανεμπόριο έπειτα από το lockdown Ιανουαρίου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι καταστηματάρχες προχώρησαν σε εκπτώσεις και προσφορές προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές να προβούν σε αγορές, δίνοντας με αυτό τον τρόπο οικονομική ανάσα στο λιανεμπόριο, την στιγμή που το έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

«Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τους καταστηματάρχες από τις εκπτώσεις, τις δελεαστικές τιμές και τις προσφορές, καθώς το λιανικό εμπόριο, ιδιαίτερα η ένδυση και η υπόδηση, διψά για ρευστότητα», τόνισε σχετικά ο κ. Αντωνίου.

Ζητούν πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό
Ο ΠΑΣΥΛΕ χαιρετίζει επίσης την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την αναστολή καταβολής δόσεων για το ΦΠΑ, η οποία δίνει σημαντική οικονομική ανάσα τη δεδομένη στιγμή στις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, οι λιανέμποροι αναμένουν να πάρει η παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων για επιχειρηματικά δάνεια, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ανέφερε ο γγ του ΠΑΣΥΛΕ, θα προκύψει σημαντικό πρόβλημα για τους καταστηματάρχες σχετικά με την παραγγελία νέου στοκ.

Απαραίτητο το safepass
Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να κορυφωθεί στις 15-16 Μαΐου, το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την άρση της καραντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η προσκόμιση του αποδεικτικού στοιχείου safepass είναι απαραίτητη για τους επισκέπτες κλειστών εμπορικών κέντρων (malls) και καταστημάτων άνω των 500 τ.μ., με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα τροφίμων (π.χ. υπεραγορές, φρουταρίες, κρεοπωλεία, φούρνοι).

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν