Classic Fusion Chronograph Shepard Fairey από την Hublot

Στη δεύτερη συνεργασία μεταξύ της Ελβετικής κατασκευάστριας ρολογιών πολυτελείας και του ιδιοφυούς Αμερικανού καλλιτέχνη Shepard Fairey, η Hublot παρουσιάζει το ρολόι Classic Fusion Chronograph Shepard Fairey. Ένα αληθινό γλυπτό από τιτάνιο που κοσμεί τον καρπό, συμβολίζει τον φυσικό κύκλο της ζωής και την ενότητα μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών.

Η Hublot παραμένει πιστή στο μότο της «Να είσαι πρώτος, να είσαι μοναδικός, να είσαι διαφορετικός», στηρίζοντας περαιτέρω το πρόγραμμα “Hublot Loves Art”. Μετά τις νέες συνεργασίες με τους καλλιτέχνες Takashi Murakami και Richard Orlinski, σήμερα η Hublot παρουσιάζει το τρίτο έργο τέχνης της ωρολογοποιίας για φέτος, το Classic Fusion Chronograph Shepard Fairey. Όπως φανερώνει το όνομα, έχει σχεδιαστεί από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Shepard Fairey. Ζωγράφος, γραφίστας, DJ, σχεδιαστής, street καλλιτέχνης, skateboarder και ιδρυτής της εταιρείας ρούχων OBEY, ο Fairey – γνωστός και με το ψευδώνυμο Obey – είναι ίσως ο πιο επιδραστικός πολιτικά καλλιτέχνης της γενιάς του. Έργα του αποτελούν μεταξύ άλλων το πασίγνωστο πόστερ “Obama Hope”, μια θρυλική πλέον εικόνα από την προεκλογική εκστρατεία του Barack Obama το 2008, καθώς και το κομμάτι που φέρει τον τίτλο “Liberté, egalité, fraternité”, το οποίο δημιούργησε ως σύμβολο της ελπίδας για τη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015. Τα έργα του εκθέτονται στα διασημότερα μουσεία του κόσμου, όπως το Smithsonian στην Ουάσινγκτον, το Los Angeles County Museum of Art, το MoMA στην Νέα Υόρκη, και το Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο, καθώς και πολλά άλλα. Είναι πρέσβης της Hublot από το 2018.

 

Η Hublot και ο Shepard Fairey επέλεξαν ένα ρολόι από τη σειρά Classic Fusion ως βάση για τη δεύτερη συνεργασία τους. Σε αυτό, ο Αμερικανός καλλιτέχνης, ο οποίος είχε ουσιαστική εμπλοκή στο έργο, επέλεξε να συμβολίσει ένα μαντάλα, ένα διακοσμητικό σχήμα που εμφανίζεται ιστορικά σε διάφορες κουλτούρες ανά τον κόσμο. Το μαντάλα αντιπροσωπεύει την αρμονία, τον κύκλο της ζωής και τα στοιχεία, καθώς και την πολυτιμότητα του χρόνου στο πνεύμα. Εδώ, το σχήμα σχεδιάζεται και χαράσσεται στο τιτάνιο, το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες η στεφάνη και η κάσα των 45mm. Το σχέδιο συνεχίζεται και στο καντράν, το οποίο επίσης έχει κοπεί με χειρουργική ακρίβεια για να φανερώσει τον ρότορα, έναν μηχανισμό κίνησης HUB1155 με διάρκεια λειτουργίας 42 ωρών. Στο κέντρο, ο δείκτης φέρει τις λέξεις “Star Gear”, σήμα κατατεθέν του Fairey. Στο μαύρο λαστιχένιο λουράκι, η μαύρη πόρπη από ανοξείδωτο ατσάλι φέρει επίσης σχέδιο.

 

Το ρολόι Hublot Classic Fusion Chronograph Shepard Fairey είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη έκδοση στο e-shop κατάστημα της Hublot. Η Ηublot και ο Shepard Fairey έχουν συμφωνήσει ότι αυτό το ρολόι θα βοηθήσει να μαζευτούν λεφτά για τη Διεθνή Αμνηστία, ένα μη-κυβερνητικό οργανισμό που αριθμεί πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωπους σε 150 χώρες, ο οποίος διοργανώνει εκστρατείες κατά των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα και με το θέμα της παγκόσμιας αρμονίας που αντιπροσωπεύει το σχέδιο που είναι χαραγμένο στο ρολόι.

«Με τις ρίζες του στην street art – ένας τύπος έκφρασης που ουσιαστικά αποτελεί μια μορφή διαμαρτυρίας – ο Shepard Fairey πραγματικά ταρακουνά τον κόσμο της τέχνης· τα έργα του μας κάνουν να σκεφτούμε. Είναι μια προσέγγιση που εμπνέει, πλήρως ευθυγραμμισμένη με το πρόγραμμα “Hublot Loves Art” του brand. Γι’ αυτό το δεύτερο έργο τέχνης της ωρολογοποιίας, ο καλλιτέχνης θέλησε να καταδυθεί πλήρως στα τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι εφικτά χάρη στην εμπειρία της Hublot, για να δημιουργήσει ένα ρολόι με εντυπωσιακή όψη, όπου τα διακοσμητικά στοιχεία επικοινωνούν με την καρδιά και το μυαλό, επιτρέποντας στον καθένα μας να ερμηνεύσει το μήνυμα ελεύθερα».

Ricardo Guadalupe, Διευθύνων Σύμβουλος της Hublot

 

«Οι ωρολογοποιοί και μηχανικοί της Hublot είναι πραγματικοί δεξιοτέχνες στον τομέα τους, ανοίγοντάς μου μεγαλύτερες δυνατότητες στην έκφραση της έμπνευσής μου, και επεκτείνοντας τα όρια που θέτουν τα υλικά και η τεχνολογία. Πρέπει να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί από το τελικό αποτέλεσμα σε αυτό το δεύτερο ρολόι που έχω δημιουργήσει σε συνεργασία με την Hublot. Ήθελα να εφαρμόσω την τέχνη του μαντάλα στο ρολόι, καθώς για μένα αντικατοπτρίζει τη σύνδεση μεταξύ του μέσα εαυτού με τον εξωτερικό κόσμο. Είναι ένα δυνατό θέμα που αναλογίζεται κανείς όταν κοιτάει το ρολόι και σκέφτεται τον χρόνο».

Shepard Fairey, Καλλιτέχνης

 

Για πληροφορίες: VE Very Exclusive – Τηλ: 22897361

 

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά