Μετρά 40 χρυσά μετάλλια

Με εμπειρία και γνώση στον χώρο της γαστρονομίας και 40 χρυσά μετάλλια στο ενεργητικό της η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου αναδεικνύει την κυπριακή κουζίνα και τα κυπριακά προϊόντα στα διεθνή σαλόνια γαστρονομίας.

Ο διευθυντής της Ομάδα, Πανίκος Νεάρχου, παρουσιάζει στο ΙnBusinessNews τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου, ενώ μας μιλά για τους στόχους της Ομάδας.

Από πόσα άτομα και ποια άτομα απαρτίζεται η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου;
Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου ιδρύθηκε το 2001 από το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου. Αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας με βάση τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και είναι όλοι τους εθελοντές που αξιοποιούν τον ελεύθερο τους χρόνο σε όλες τις δραστηριότητες της ομάδας.

Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου απαρτίζεται από 14 άτομα από όλη την Κύπρο και αποτελείται από καταξιωμένους σεφ με εμπειρία και γνώσεις στον χώρο της γαστρονομίας.

Διαβάστε ακόμα:

Α. Γαλατόπουλος: Ανακατανομή της πίτας με τους νέους παίχτες

Altamira: Σπίτια από €90.000 και διαμερίσματα από €83.000

Συγκεκριμένα η Ομάδα απαρτίζεται από τους:

Πανίκος Νεάρχου (Team Manager)
38 ετών
Education: Hotel and Catering School Limassol Culinary Arts / Cooking Art Technician-Chef Iek Thes/Niki
Working : Executive Chef at Kanika Hotels

 

Σταύρος Σωτηρίου (Team Captain)
Ξυλοφάγου, Επαρχία Αμμοχώστου
25 χρονών
Ξενοδοχειακή σχολή , Ανώτερο ξενοδοχειακό ινστιτούτο Κύπρου

 

 Νέαρχος Αριστείδου (Team Pastry Chef)
32 ετών
Γ' Τεχνική Σχολή Λεμεσού
Four seasons hotel 

 

Αναστάσιος Νίκου (Team Member)
40 ετών
Απόφοιτος της Σχολής Επισιτικών Σπουδών Chef d'Oeuvre στην Αθήνα
Εxecutive Sous-Chef Aphrodite Hills Resort

 

 Θανάσης Χρίστου (Team Member)
 

 

Παναγιώτης Βασιλείου (Team Member)
27 ετών
Διεύθυνση Γαστρονομικών Τεχνών, Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής 
Sous Chef στο ξενοδοχείο AMAVI στην Πάφο

 

Γιώτα Λεωνίδου (Team Member)
26 ετών
Μαγειρικές Τέχνες - ΑΞΙΚ

 

Λία Μαγκί (Team Member)
28 ετών
Πτυχίο Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών (Intercollege)
Four Seasons Hotel

  

Νίκολας Αναστάσιου (Team Member)
29 ετών
Δίπλωμα / Μαγειρικές τέχνες (ΑΞΙΚ) 
BA in hospitality management/Culinary arts (university of Derby - Buxton)
KANIKA HOTELS

 
 

Γιάγκος Ιωάννου (Team Member)
24 ετών
Cooking art technician-chef (ΙΕΚ delta 360)
Four Seasons Hotel

 

 Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου (Team Member)
24 ετών
Μαγειρικές Τέχνες (ΑΞΙΚ)
Four Seasons Hotel (Pastry Cook)

 

 

 Σωτήρης Ιορδάνου (Team Member)
32 ετών
Professional Diploma Cook, Diploma Pastry Chef 
Louis Hotels plc 

 

Κωνσταντίνος Ευγενίου (Team Member)
26 ετών
Higher Hotel Institute Cyprus
IHRS Limassol

 

 Αλέξης Καλλάς (Team Member)
27 ετών
Διεύθυνση Επισιτιστικές Τέχνες - Intercollage Nicosia
Head Chef at Glasshouse Lounge & restaurant (ADAMS BEACH HOTEL)


Ποια είναι τα κριτήρια και ποια η διαδικασία επιλογής για ένταξη στην Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου; Κάθε πόσα χρόνια ανανεώνεται ή γίνεται διαδικασία επιλογής των μελών που θα απαρτίζουν την Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου;
Για να ενταχθεί κάποιος στην Εθνική Ομάδα θα πρέπει να είναι μέλος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και να είναι άνω των 25 ετών.

Τα κριτήρια και προϋποθέσεις για να ενταχθεί ένας σεφ στην Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου είναι να είναι φιλόδοξος επαγγελματίας με ομαδικό πνεύμα, να είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με την Ομάδα. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι σε θέση να εκπαιδευτεί αλλά και να μεταφέρει γνώσεις μέσα από την Ομάδα, να θέλει να εξελιχθεί μέσα από την σκληρή δουλεία. Επίσης, πρέπει να είναι ευέλικτος και να διαθέτει φαντασία. Να μπορεί να δημιουργεί και μέσα από την αγάπη και τον ενθουσιασμό του να μπορεί να προβάλλει την Κύπρο μας στα πιάτα του.

Παράλληλα, για ένταξη στην Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής που δεν είναι άλλη από την επιτυχή διεκπεραίωση από τον υποψήφιο του Κώδικα Ένταξης για Καινούργια Μέλη στην Ομάδα. Παράλληλα, ο υποψήφιος θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία μια σειρά από συγκεκριμένες δοκιμασίες και ανάλογα κριτήρια.

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται ανάλογα με την βαθμολογία που συγκεντρώνουν και ανάλογα με τις ανάγκες της Ομάδας για προσθήκη νέων μελών, επιλέγονται οι υποψήφιοι που έχουν συγκεντρώσει την καλύτερη βαθμολογία.

Αξίζει, όμως, εδώ να επισημάνουμε πως στην Εθνική Ομάδα εντάσσονται αυτόματα οι νικητές στις μεγάλες κατηγορίες (Chef Of The Year / Pastry Chef Of The Year) του Εγχώριου Διαγωνισμού HORECA.

Η διαδικασία επιλογής και ένταξης καινούργιων μελών γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια οπόταν και ολοκληρώνεται ο κύκλος και των δύο μεγάλων διαγωνισμών στο εξωτερικό.

Ποιος είναι ο ρόλος της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου; Συμμετέχει σε διαγωνισμούς, σε εκθέσεις ή εκπαιδεύει μάγειρες στην Κύπρο;
Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου δημιουργήθηκε το 2001 και είναι υπό  την αιγίδα του επαγγελματικού μας Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της, η Εθνική Ομάδα λαμβάνει μέρος και εκπροσωπεί την Κύπρο σε παγκοσμίους διαγωνισμούς μαγειρικής με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνονται στην Στουτγάρδη της Γερμανίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο κάθε 4 χρόνια με διαφορά 2 χρόνια μεταξύ τους.

Παράλληλα, η Εθνική Ομάδα δηλώνει παρών σε παγκόσμια συνέδρια μαγειρικής του Παγκοσμίου Συνδέσμου Αρχιμαγείρων WACS.

Οι στόχοι μας επιτυγχάνονται μέσα από την συνεχή εκπαίδευση και την συνεχή ανέλιξη των μελών μας. Απώτερος στόχος μας είναι η ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομίας και των κυπριακών υλικών στα μαγειρικά σαλόνια ανά το παγκόσμιο.

Την ίδια ώρα, στόχος της Εθνικής Ομάδας είναι να αναβαθμίσει το επίπεδο της ποιότητας των μελών που εξασκούν το γαστρονομικό επάγγελμα στην Κύπρο, ενώ παράλληλα εξυπηρετείται και ο στόχος προώθησης της Κυπριακής Κουζίνας στο εξωτερικό.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια διοργανώνονται διαλέξεις, συνέδρια, σεμινάρια με εκπαιδευτές από Κύπρο και εξωτερικό, εκθέσεις και διαγωνισμούς.


Ποια είναι τα επιτεύγματα της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου μέχρι στιγμής;
Η Εθνική Ομάδα έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε τέσσερις ολυμπιάδες και πέντε παγκόσμια κύπελλα μαγειρικής. Μέσα από τις συμμετοχές μας έχουμε εξασφαλίσει  40 χρυσά μετάλλια, 123 αργυρά και 46 χάλκινα μετάλλια σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα των Εθνικών Ομάδων.

Θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου κατατάσσεται στην 14η θέση παγκοσμίως.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί μεσοπρόθεσμοι και ποιοι μακροπρόθεσμοι στόχοι της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου;
Βασικός στόχος της Εθνικής Ομάδας είναι η επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου σε όλους τους εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής  και φεστιβάλ γαστρονομίας. Οι στόχοι μας επιτυγχάνονται με τη συνεχή εκπαίδευση και τη συνεχή ανέλιξη των μελών με απώτερο στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα που θα διατηρήσει την Κύπρο ψηλά στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Απώτερος στόχος μας η όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας σε κάθε μεγάλο γαστρονομικό συμβάν τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Μακροπρόθεσμός στόχος η συνέχιση τόσο της εκπαίδευσης και βελτίωση των γνώσεων, όσο και η ανέλιξη των μελών της Ομάδας και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά