Η Fattal Group εξαγοράζει την Swipe Limited

Κίνηση εισόδου στην κυπριακή αγορά πραγματοποιεί ο όμιλος Fattal, ένας από τους μεγαλύτερους περιφερειακούς διανομείς premium εμπορικών σημάτων που λειτουργούν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, προχωρώντας στην εξαγορά της Swipe Limited, διανομέα της VILEDA στην Κύπρο.

Ποιος είναι ο όμιλος Fattal
Ο όμιλος Fattal είναι ένας κορυφαίος περιφερειακός διανομέας καταναλωτικών προϊόντων και brands που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Με έδρα στη Βηρυτό, ο όμιλος δραστηριοποιείται στους τομείς των τροφίμων και ποτών, της οικιακής και της προσωπικής φροντίδας, των φαρμακευτικών προϊόντων, του ιατρικού και γραφειακού εξοπλισμού, των αρωμάτων και των καλλυντικών, των κοσμημάτων, του καπνού, των ηλεκτρονικών και των οικιακών συσκευών.

Διαβάστε ακόμα: Chrysomare: Έρχεται το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας

Ο όμιλος δραστηριοποιείται στο Λίβανο, το Ιράκ, την Ιορδανία, την Αλγερία, την Αίγυπτο, τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αποτελεί μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες στην περιοχή και διαχειρίζεται περισσότερες από 60.000 διαφορετικές αποθηκευτικές μονάδες (SKU) στις δραστηριότητές τους με περισσότερους από 500 προμηθευτές εμπορίου και 88.000 πελάτες.

Διαβάστε ακόμα: Adoor: Kυπριακά προϊόντα στην πόρτα του πελάτη

Το Fattal Group ιδρύθηκε το 1897 και διαθέτει πάνω από 120 χρόνια εμπειρίας στη διανομή προϊόντων και υπηρεσιών στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Διαβάστε ακόμα: ΟΧΣ: Το πλάνο επίλυσης των κόκκινων δανείων

Είναι οικογενειακή επιχείρηση και λειτουργεί εδώ και τέσσερις γενιές. Ο Hubert Fattal είναι ο γενικός διευθυντής του ομίλου Fattal από το 2016. Είναι ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, Khalil Fares Fattal. Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από μέλη της οικογένειας και εξωτερικά συμβουλευτικά μέλη.

Ποια είναι η Swipe Limited
Η Swipe Limited, η οποία ιδρύθηκε το 1970 από τον Άρη Χατζηγεωργίου, είναι ο αδειοδοτημένος κατασκευαστής και διανομέας της Vileda, του τμήματος οικιακών ειδών του γερμανικού ομίλου Freudenberg. Η Vileda είναι ο ηγέτης της αγοράς στον τομέα των προϊόντων καθαρισμού FMCG στην Κύπρο.

Οι εργασίες του Ομίλου Fattal στην Κύπρο θα διευθύνονται από τον Younan Younan, Επικεφαλής FMCG στο Ιράκ, την Ιορδανία και την Κύπρο, και τον Jad Fayad, Επικεφαλής του Εμπορικού Tμήματος.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια