Γ. Θεοδότου: Πιο μεγάλο το καλάθι, οι υπεραγορές λειτουργούν κανονικά

Μάριος Ιωάννου  12/03/2020 07:25
Γ. Θεοδότου: Πιο μεγάλο το καλάθι, οι υπεραγορές λειτουργούν κανονικά

Γ. Θεοδότου: Πιο μεγάλο το καλάθι, οι υπεραγορές λειτουργούν κανονικά

Μάριος Ιωάννου  12/03/2020 07:25

Ξηρές τροφές, ρύζια, μακαρόνια, κατεψυγμένα, προϊόντα μακράς διαρκείας, είδη καθαρισμού, χαρτί υγείας, απολυμαντικά και αντισηπτικά.

RELATED ARTICLES

Αυτά είναι τα προϊόντα που απαρτίζουν το τελευταίο διάστημα το καλάθι των αγορών στις υπεραγορές, στις οποίες η κίνηση έχει αυξηθεί, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο.

Αξίζει να διευκρινιστεί ξανά ότι, παρά τη σύγχυση και την αναστάτωση που επικράτησε μεταξύ των καταναλωτών, μετά την επιβολή μέτρου απαγόρευσης της συγκέντρωσης πέραν των 75 ατόμων, εντούτοις οι υπεραγορές λειτουργούν κανονικά, με το ίδιο ωράριο, χωρίς να επηρεάζονται από το μέτρο, αφού θεωρούνται χώροι ελεύθερης διακίνησης και όχι συνάθροισης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, η απαγόρευση δεν ισχύει για περιπτώσεις σύντομης διακίνησης εντός ενός χώρου, ή από και προς αυτόν, όπως είναι τα εμπορικά κέντρα, οι υπεραγορές και άλλοι χώροι, στους οποίους οι επισκέπτες θα διακινούνται και δεν θα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα συγκεντρωμένοι στον ίδιο χώρο.

Διαβάστε ακόμα: Κορωνοϊός: Σε αναμμένα κάρβουνα επιχειρήσεις και κράτος

Γεμίζει το καλάθι
Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Διευθύνων Σύμβουλος των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Γιώργος Θεοδότου ανέφερε ότι παρατηρείται αυξημένη κίνηση και αυξημένες πωλήσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, διευκρινίζοντας ότι οι υπεραγορές θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους. 

«Το καλάθι των αγορών είναι πιο μεγάλο και πιο γεμάτο από προηγουμένως, καθώς οι καταναλωτές προμηθεύονται με προϊόντα μακράς διαρκείας, ξηρές τροφές, κατεψυγμένα, καθαριστικά είδη και απολυμαντικά», επεσήμανε σχετικά, σημειώνοντας ότι ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι πωλήσεις των αντισηπτικών.

Ερωτηθείς αν επικρατούν εικόνες πανικού στις υπεραγορές, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς δεν παρατηρούνται φαινόμενα, όπως στην Ιταλία, στην οποία έχουν αδειάσει τα ράφια.

Επαρκούν τα αποθέματα
Τα αποθέματα σε προϊόντα επαρκούν παρά τις συνεχείς παραγγελίες που γίνονται από λιανεμπόρους σε προμηθευτές.

Η κίνηση στις υπεραγορές αναμένεται να συνεχίσει το επόμενο διάστημα και να κορυφωθεί το Σάββατο και την Κυριακή, μέρες κατά τις οποίες η επισκεψιμότητα συνηθίζεται να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις καθημερινές.

Ωστόσο, ενδεχόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της κατανάλωσης στο επόμενο διάστημα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας