Α. Χατζηαδάμου: Υπάρχουν αρκετά αποθέματα στις υπεραγορές

Λαμβάνονται τα ενδεικνυόμενα μέτρα στις υπεραγορές για μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊου, επισημαίνει στο InBusinessNews o Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου ο οποίος διαβεβαίωσε πως οι υπεραγορές διαθέτουν αποθέματα για αρκετούς μήνες και συνέστησε ψυχραιμία προς το καταναλωτικό κοινό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηαδάμου επισήμανε πως εδώ και αρκετές ημέρες με πρωτοβουλία των ίδιων των υπεραγορών λαμβάνονται μέτρα με την τοποθέτηση αντισηπτικών σε διάφορα σημεία και με βάση τις συστάσεις των αρμοδίων, ενώ υπάρχουν πρόσθετα μέτρα για θέματα υγιεινής από το προσωπικό και για τους χώρους των υπεραγορών.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως οι υπεραγορές προσπαθούν να τοποθετούν στα ράφια τους  προϊόντα που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για απολύμανση. Σημείωσε πως για τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες ελλείψεις, αλλά υπάρχει αυξημένη ζήτηση.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στις υπεραγορές, ο κ. Χατζηαδάμου σημείωσε πως στο παρόν στάδιο είναι συνηθισμένη και δεν υπάρχουν εξάρσεις για την αγορά πρόσθετων προϊόντων, πέραν κάποιων μεμονωμένων περιστατικών για κάποια προϊόντα αντισηπτικών.

Παράλληλα, τόνισε πως επί του παρόντος δεν υπάρχουν προβλήματα για τα αποθέματα που διαθέτουν οι υπεραγορές καθώς διατηρούν αποθέματα για αρκετούς μήνες, ενώ πρόσθεσε πως ο Σύνδεσμος παρακολουθεί τις όλες εξελίξεις όπως και ολόκληρη η επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με την ημέρα.

Στο ερώτημα κατά πόσον αναμένεται να επηρεαστούν υπεραγορές και σε ποιο βαθμό σε περίπτωση που συνεχιστεί η αβεβαιότητα και τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ο κ. Χατζηδάμου σημείωσε πως στο παρόν στάδιο δεν επηρεάζονται οι υπεραγορές, αλλά αναμένεται να επηρεαστούν στον ίδιο βαθμό που θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες κυπριακές επιχειρήσεις σε ένα ενδεχόμενο παρατεταμένης αβεβαιότητας. Εξέφρασε την πεποίθηση πως με τα μέτρα που έχουν ληφθεί και με την υπεύθυνη συμπεριφορά όλων να αποφευχθεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα. 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ