ΟΜΙΛΟΣ SMART DISCOUNT SHOPS: Στροφή προς τα καταστήματα μέτριου μεγέθους

Ανατρέχοντας στο λιανικό εμπόριο της Κύπρου, βλέπουμε σε κάθε δεκαετία να υπάρχει μια κατηγορία καταστημάτων που πρωταγωνιστεί και εναλλάσσεται, δηλώνει ο πρόεδρος του Ομίλου Δημητράκης Χαϊλής.

Ο πιο κάτω πίνακας είναι ενδεικτικός:
 

Ποιοι θα επικρατήσουν
Είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος ποιοι θα πρωταγωνιστούν την επόμενη δεκαετία. Πιστεύουμε ότι θα ωφεληθούν τα καταστήματα μέτριου μεγέθους, διότι οι καταναλωτές δεν διαθέτουν τόσο χρόνο για αγορές, όπως στο παρελθόν. Σίγουρα θα προτιμώνται τα μαγαζιά που προσφέρουν ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα σε πραγματικά χαμηλές τιμές. Για να το πετύχουν, όμως, μαζί με τα προαναφερθέντα πρέπει οι εγκαταστάσεις, η στάθμευση και το περιβάλλον τους να είναι αρκετά καλά και να είναι επανδρωμένα με ικανό, πρόσχαρο, ευγενικό και εκπαιδευμένο προσωπικό.
 
Πώς επιλέγουν οι πελάτες
Από το 2013 και μετά οι καταναλωτές έχουν αλλάξει τις συνήθειές τους. Η παλιά νοοτροπία να επισκέπτονται μόνο ένα κατάστημα για τις αγορές τους είναι παρελθόν, αφού σήμερα αγοράζουν από τέσσερα ή και πέντε, αναζητώντας τα καλύτερα με τις πιο συμφέρουσες τιμές.

Οι μαζικές αγορές σε ποσότητες περιορίστηκαν και αυξήθηκαν οι επισκέψεις. Οι πελάτες στρέφονται περισσότερο προς τα καταστήματα μέτριου μεγέθους, νοουμένου ότι είναι καλοστημένα και βολικά. Πλέον, έγιναν πιο προσεκτικοί, παρατηρητικοί και πολύ πιο επιφυλακτικοί με τις πομπώδεις διαφημίσεις.

Όλα τα πιο πάνω πιστεύουμε ότι είναι στην ορθή κατεύθυνση και δεν αποτελούν πρόβλημα για τους σωστούς επιχειρηματίες. Απλώς χρειάζεται περισσότερος επαγγελματισμός απ’ όλους, εφόσον θέλουν να συνεχίσουν να είναι παρόντες και να αναπτύσσονται στο κυπριακό λιανεμπόριο.
 
Ελκυστικές τιμές ολόχρονα
Ο Όμιλος Smart κατάφερε να δώσει την άλλη επιλογή, την έξυπνη θα έλεγα. Δεν τα έχουμε όλα, αλλά όλα που έχουμε τα προσφέρουμε σε ελκυστικές τιμές ολόχρονα. Αυτό μας καθιέρωσε, γιατί οι πελάτες μας βλέπουν τις τιμές που θα πληρώσουν να είναι πιο χαμηλές από αλλού, ακόμη και όταν κάποιοι ανταγωνιστές πωλούν τα ίδια είδη σε μεγάλες προσφορές για κάποιες μέρες. Όλοι θα ήθελαν να έχουν τις πιο χαμηλές τιμές στα καταστήματά τους, αλλά λίγοι μπορούν να το καταφέρουν. Εμείς, στον Όμιλο Smart, θέλουμε και μπορούμε να προσφέρουμε ολόχρονα χαμηλές τιμές, διότι έχουμε αξιόλογες διασυνδέσεις και πηγές που υπερτερούν, καθώς και μεγάλη αγοραστική δύναμη. Έχουμε, επίσης, χαμηλά λειτουργικά έξοδα, κάτι που κρατάμε ως φιλοσοφία: Εν τη καταναλώσει το κέρδος. Όλα τα προαναφερθέντα συνηγορούν στο ότι ο Όμιλος Smart Discount Shops, με σεβασμό και συνέπεια προς τους πελάτες, θα συνεχίσει να αυξάνει τα μερίδια του.
 
Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος Smart Discount Shops ξεκίνησε από τη Λάρνακα το 2002 και επεκτάθηκε σταδιακά με τον θεσμό του franchise σε όλη την Κύπρο. Η οικογένεια Δημητράκη και Έλενας Χαϊλή, ιδρυτές του ομίλου, είναι οι franchisors και επέλεξαν τους συνεργάτες τους - franchisee - με υψηλά κριτήρια. Το 2018 λειτούργησαν τα δύο νέα Smart Αραδίππου και Λακατάμιας κι ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων του brand ανήλθε στα 17. Πρόεδρος του ομίλου είναι ο Δημητράκης Χαϊλής με μακρά πείρα στο λιανεμπόριο.
 
 

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών