Ν. Χρηστίδης: To success story του ALGOFEN

Η Medochemie θέλοντας να προσφέρει νέες αξιόπιστες και ασφαλείς επιλογές στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας από τα δυσάρεστα συμπτώματα του πόνου αποφάσισε να αναθέσει στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Εταιρείας, την ανάπτυξη ενός φαρμακευτικού σκευάσματος ικανού να προσφέρει άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση, πάντα σε συνδυασμό με την απαραίτητη ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χρηστίδη, Διευθυντής Πωλήσεων Medochemie Κύπρου, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Εταιρείας σχεδίασε το νέο φάρμακο με βάση τα αναφερόμενα χαρακτηριστικά και σύμφωνα με τις διεθνείς φαρμακευτικές προδιαγραφές της Ε.Ε, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τους Κανόνες Καλής Παρασκευαστικής Πρακτικής GMP.

Μετά από πολύχρονες πειραματικές μελέτες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα υπερσύγχρονα βιοχημικά εργαστήρια της εταιρείας, η επιστημονική ομάδα του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης πέτυχε το επιθυμητό και άριστο αποτέλεσμα.

Δημιούργησε, σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα GMP, ένα φαρμακευτικό προϊόν ιδανικής σύνθεσης σε οβάλ δισκία, το οποίο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών αναλύσεων, σε όξινες συνθήκες στομάχου του ανθρώπινου οργανισμού διαθέτει τα ζητούμενα χαρακτηριστικά της ταχύτατης απελευθέρωσης της δραστικής ουσίας από τα αδρανή συστατικά. Αυτό το γεγονός επιτρέπει την άμεση απορρόφηση της αναλγητικής δραστικής ουσίας από τους ιστούς του στομάχου και την επίτευξη άμεσης παυσίπονης δράσης η οποία εμφανίζεται στα πρώτα πέντε λεπτά και κορυφώνεται στα τριάντα λεπτά.

Το νέο καινοτόμο φαρμακευτικό σκεύασμα ονομάστηκε ALGOFEN από τις λέξεις άλγος = πόνος και ακεταμινοφαίνης, της αναλγητικής δραστικής του ουσίας. Η ομάδα του σχεδιαστηρίου της Εταιρείας σχεδίασε μια υψηλής αισθητικής συσκευασία αντάξια του ποιοτικού περιεχόμενου. Το τμήμα Εγγραφών μέσα από μια χρονοβόρα και εξονυχιστικού ελέγχου διαδικασία εξασφάλισε τις απαραίτητες άδειες κυκλοφορίας στις χώρες σχεδιασμού εισαγωγής του νέου φαρμάκου.

Η παραγωγική διαδικασία ξεκίνησε και το νέο φάρμακο εισήχθηκε μεταξύ άλλων χωρών και στην Κυπριακή αγορά.

«Το ALGOFEN έτυχε μεγάλου σεβασμού από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του από τους επαγγελματίες της Υγείας, ιατρούς και φαρμακοποιούς της Κύπρου. Τα αποτελέσματα από την χρήση του ALGOFEN δικαίωσαν τις προσδοκίες μας και οι ασθενείς που το χρησιμοποίησαν για ανακούφιση από τα διάφορα είδη πόνου όπως πονοκέφαλο, ημικρανία, πονόδοντο, μυαλγία, αρθραλγία, πόνους περιόδου μπόρεσαν να συνεχίσουν την καθημερινότητα τους χωρίς την δυσφορία των συμπτωμάτων του πόνου», δήλωσε ο κ. Χρηστίδης.

Για την πιο άμεση επικοινωνία και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη από την χρήση του ALGOFEN σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες της Medochemie δημιουργήθηκε μια διαφημιστική εκστρατεία με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο. Το κεντρικό μήνυμα αφορούσε στην πολύ γρήγορη αναλγητική δράση του ALGOFEN. Η ανταπόκριση των πολιτών που χρειάζονταν παυσίπονο ήταν πολύ μεγάλη και σε σύντομο χρονικό διάστημα το ALGOFEN έγινε το νέο παυσίπονο για πολύ μεγάλο αριθμό συμπατριωτών μας.

Η εξαγωγική διαδικασία του ALGOFEN έχει ήδη ξεκινήσει με τις εγγραφές του σε χώρες που η Medochemie έχει θέσει ως προτεραιότητα. «Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα αποτελέσει μια αγαπημένη επιλογή για την αντιμετώπιση του πόνου και σε αυτές τις χώρες».
 
 

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών