Η μάχη των υπεραγορών στη Λακατάμια

Σε έντονο ανταγωνισμό επιδίδονται οι υπεραγορές της Λακατάμιας, αρκετές από τις οποίες βρίσκονται σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Οι νέες αφίξεις, όπως η ΑΛΦΑΜΕΓΑ και ο Αθηαινίτης, καθώς και η δυναμική των υφιστάμενων καταστημάτων αποδεικνύουν ότι η μάχη του λιανικού εμπορίου στην περιοχή μόλις ξεκίνησε. 

Διαβάστε ακόμα: «Φορτσάρουν» για Black Friday τα καταστήματα

Η νέα άφιξη
Ένα νέο μοντέλο υπεραγοράς, τεχνολογικά αναβαθμισμένο, λανσάρει η ολοκαίνουργια ΑΛΦΑΜΕΓΑ στη Λακατάμια, η οποία άνοιξε τις πόρτες τις στις 28 Οκτωβρίου του 2018.

Η έκταση που καταλαμβάνει η νέα υπεραγορά είναι πέραν των 3,000 τ.μ. ενώ διαθέτει πέραν των 300 χώρων στάθμευσης.

Διαβάστε ακόμα: Καταθέτει για Συνεργατισμό η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη

Η επένδυση για το νέο απόκτημα της αλυσίδας ξεπέρασε τα €15 εκατ. 

Σημειώνεται ότι στην υπεραγορά έχουν τοποθετηθεί τελευταίας γενιάς self-checkouts, όπου οι καταναλωτές αυτοεξυπηρετούνται άμεσα, μέσα από μια πολύ απλή διαδικασία πληρωμής. 

Η δεύτερη υπεραγορά Αθηαινίτης
Από την άλλη, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας επέλεξε η γνωστή Υπεραγορά Αθηαινίτης για να λειτουργήσει το δεύτερο κατάστημά της.

Κρατώντας την Παλλουριώτισσα ως ναυαρχίδα, η νέα υπεραγορά Αθηαινίτης στο Nicosia Mall, στην περιοχή Ανθούπολης, αναμένεται να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και αναβαθμισμένη εμπειρία για αγορές, με όλες τις επιλογές, με φρέσκα τρόφιμα από το αλλαντοποιείο, το κρεοπωλείο, τη φρουταρία, την ψαραγορά, το αρτοποιείο, καθώς και είδη οικιακής χρήσης

Οι υφιστάμενοι και οι δύσκολοι αντίπαλοι
Αξίζει να αναφερθεί ότι η καινούργια υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση τόσο από το Lidl Λακατάμιας όσο και από την Υπεραγορά Κκολιάς.

Ξεκινώντας τη λειτουργία της το 1980 σε ένα μικρό συνοικιακό κατάστημα 300 τ.μ. στη Λακατάμια, η Υπεραγορά Κκολιάς μεταφέρθηκε το 1995 σε κτηριακό συγκρότημα με συνολικό εμβαδόν 1,300 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου ισογείου και μεσοπατώματος. 

Σημειώνεται ότι στον πρώτο όροφο του κτηρίου στεγάζεται το γνωστό γυμναστήριο Evolve, ενώ στα συν της υπεραγοράς είναι η ψησταριά/κουζίνα «Οδός γεύσεων».

Την ίδια ώρα το Lidl της Λακατάμιας διατηρεί τη δυναμική του από τις αρχές της λειτουργίας του, τον Οκτώβριο του 2010, με τις δικές του ανταγωνιστικές τιμές και προϊόντα.

Δύσκολος αντίπαλος αποδεικνύεται για όλους η υπεραγορά Ιωαννίδης, η δεύτερη φθηνότερη υπεραγορά στη Λευκωσία, μετά τον Αθηαινίτη, με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών Μεγάλων Υπεραγορών.

Η υπεραγορά διαθέτει από το 2014 το σταθερό της κοινό στην Ανθούπολη. Πριν από περίπου έναν χρόνο έχει προστεθεί τμήμα καφετέριας και ψησταριάς.

Το discount
Το 17ο κατάστημα Smart λειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Λακατάμια. Το νέο κατάστημα περιλαμβάνει 600τ.μ. ωφέλιμο χώρο για τους πελάτες, σύγχρονο εξοπλισμό, ικανοποιητικούς αποθηκευτικούς χώρους και αρκετούς χώρους στάθμευσης.


Ερωτηθείς για το σκεπτικό ανοίγματος του καινούργιου καταστήματος ο πρόεδρος του Ομίλου Smart, Δημητράκης Χαϊλής ανέφερε στο InBusinessNews: «Ο Δήμος Λακατάμιας έχει περί τους 38.000 κατοίκους. Αυτό ήταν εκείνο που επηρέασε την απόφαση εκ μέρους του Ομίλου Smart όπως και η εξεύρεση του κατάλληλου καταστήματος». 

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες