Τελικό συνέδριο από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Dairius

Το τελικό του συνέδριο με τίτλο: «Περιβαλλοντική Διαχείριση Αποβλήτων στην Κτηνοτροφία και Γαλακτοβιομηχανία - Τρέχουσες Προκλήσεις και Ευκαιρίες» πραγματοποιεί το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Dairius.

Το Dairius ξεκίνησε στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 2012 με σκοπό την ανάπτυξη μιας βιώσιμης λύσης για την ολοκληρωμένη ενεργειακή εκμετάλλευση γαλακτοκομικών προϊόντων, μετά την ολοκλήρωση του ωφέλιμου κύκλου ζωή τους, σε υφιστάμενες κεντρικές μονάδες αναερόβιας συγχώνευσης αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων.

 

Το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού (ΕΒΕΛ), αρχίζει στις 09:00 το πρωί και είναι ανοικτό για το κοινό, έχοντας ήδη συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα.

Το συνέδριο περιλαμβάνει ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση ενεργειακής εκμετάλλευσης αποβλήτων στην κτηνοτροφία και γαλακτοβιομηχανία, τα υφιστάμενα μέτρα διαχείρισης και τη νομοθεσία, τα κυριότερα αποτελέσματα που προέκυψαν στα πλαίσια του έργου, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μονάδας επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και τρόπους χρηματοδότησης από Εθνικά και Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μέσα από το έργο Dairius υλοποιήθηκε σταδιακά η περιβαλλοντική ανασκόπηση της κυπριακής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και ο σχεδιασμός, κατασκευή και εξοπλισμός πιλοτικής μονάδας. Πέραν από την προστασία του περιβάλλοντος, επιδιώκεται όπως το έργο Dairius αποτελέσει παράδειγμα λύσης για διαχείριση ληγμένων γαλακτοκομικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο. Φορείς του Προγράμματος είναι η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η εταιρεία RTD Talos, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, η Animalia Genetics και η Green Technologies. Η συμμετοχή στο τελικό συνέδριο του έργου Dairius είναι δωρεάν.

 

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά