Ellinas Finance: Τεχνολογία αιχμής που αλλάζει το σκηνικό στις συναλλαγές

Περνώντας σταδιακά από την εποχή των digital immigrants στην εποχή των digital natives, η ανάγκη για ανασυγκρότηση και ανασύνταξη δυνάμεων, σε κάθε επιχείρηση, είναι επιβεβλημένη.

Τα τελευταία χρόνια δε, η επικράτηση του διαδικτύου στην καθημερινότητά μας, δημιούργησε ένα ολοκαίνουργιο πεδίο προς εξερεύνηση, με τις δυνατότητες για διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, να είναι άπειρες και κυρίως χωρίς περιορισμούς.

Σήμερα ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε κάθε είδους συναλλαγή επιθυμεί, μέσω διαδικτύου, από την άνεση του σπιτιού του, χωρίς να χρειαστεί να υπομείνει κουραστικές και χρονοβόρες διαδικασίες που το μόνο που προσέφεραν ήταν περιττή ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.

H Ellinas Finance (ELF), η οποία εδώ και 29 χρόνια πρωτοπορεί στον τομέα της εναλλακτικής χρηματοδότησης, μέσα από καινοτόμα επενδυτικά προγράμματα και υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις άμεσες και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων, από πολύ νωρίς εντόπισε τη νέα τάση, μεταφέροντας αρκετές από τις υπηρεσίες της διαδικτυακά.

Κομβικό σημείο η υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία -για την Κύπρο τουλάχιστον- από τον Μάρτιο του 2020 έθεσε τα πάντα σε νέα βάση. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, από τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονταν και λαμβάνονται για προστασία από τον ιό, οδήγησαν στην πλήρη αναθεώρηση των όσων γνωρίζαμε, με τον συνηθισμένο (όπως νομίζαμε τότε) τρόπο λειτουργίας, οργανισμών και επιχειρήσεων, να μην αποτελούσε πρακτική λύση.

Η Ellinas Finance μέσα από την προοδευτική νοοτροπία που διέπει την ηγεσία αλλά και το προσωπικό της, εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, εφαρμόζοντάς την, όπου ήταν εφικτό. Με στόχο τη διευκόλυνση των πελατών της και την εξοικονόμηση χρόνου και κόπου, μέσα στο 2020 η εταιρεία προχώρησε στη ψηφιοποίηση των βασικών υπηρεσιών της, δίνοντας την ευκαιρία σε υφιστάμενους, αλλά και νέους πελάτες, να εξυπηρετούν άμεσα τις χρηματοοικονομικές ανάγκες τους, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας από κάθε σημείο του πλανήτη.

Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που, παρά τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία, το πελατολόγιο της εταιρείας όχι μόνο συγκρατήθηκε, αλλά αυξήθηκε. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Νέαρχος Πετρίδης, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της ELF, «σχεδόν το 100% των προϊόντων και υπηρεσιών μας παρέχονται και διαδικτυακά (www.ellinasfinance.com) και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η πανδημία δεν μας επηρέασε αρνητικά».

Οι online υπηρεσίες

Η ELF αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της εποχής προχώρησε στην πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, μεταφέροντας τις διαδικασίες που απαιτούνται για την αίτηση προσωπικού και επιχειρηματικού δανείου στο διαδίκτυο, μέσω της υπηρεσίας Fast E- Loans (https://loan.ellinasfinance.com/). Ο πελάτης, πλέον, έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε online αίτηση δανείου, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και από οπουδήποτε βρίσκεται και να λάβει απάντηση σε μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειαστεί η φυσική του παρουσία στα γραφεία της εταιρείας. Σε μεταγενέστερο στάδιο ο πελάτης θα μπορεί, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, να έχει συνεχή εικόνα των λογαριασμών του, να κάνει πληρωμές και να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του, έχοντας στη διάθεσή του εργαλεία φιλικά σε κάθε χρήστη. 

Σημειώνει σχετικά ο κ. Νέαρχος Πετρίδης: «Ο εκσυγχρονισμός είναι μέσα στο DNA της εταιρείας. Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας ήταν μια εξέλιξη που ήρθε πολύ ομαλά και φυσιολογικά. Τόσο οι υφιστάμενοι όσο και οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν πλέον να βρουν τα πάντα μέσω της ιστοσελίδας μας, χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν καθόλου. Απόδειξη για το ότι η μετάβαση ήταν επιτυχημένη, η θετική ανταπόκριση των πελατών μας, η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν  και η στήριξή τους στα νέα τεχνολογικά εργαλεία που αναπτύξαμε».

Ο Νέαρχος Πετρίδης, ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία της εταιρείας από το 2019, τονίζει εξάλλου ότι η Ellinas Finance κατάφερε να συμπαρασταθεί στους πελάτες της τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια και να προσελκύσει παράλληλα νέους. «Μάλιστα, το 2020, το παγκοσμίου φήμης περιοδικό Global Banking & Finance Review ανέδειξε την Ellinas Finance ως Καλύτερη Εταιρεία Μικροχρηματοδότησης (Best Micro Finance Company) στην Κύπρο.

Η βράβευση έχει τεράστια σημασία για την εταιρεία, κυρίως επειδή ήλθε εν μέσω της αβεβαιότητας της παγκόσμιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης αλλά και επειδή προέκυψε από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο επιχειρηματικό περιοδικό. Πρέπει να τονίσουμε ότι μόνο για το 2020 η Ellinas Finance απετέλεσε πηγή ρευστότητας επιχειρήσεων και νοικοκυριών συνολικού ύψους €6.000.000».

 

Σε σχέση με τα επόμενα σχέδια της εταιρείας, ο κος Πετρίδης αναφέρει πως στόχος της Ellinas Finance, είναι η συνεχής αναβάθμιση της πλατφόρμας ώστε να προσφέρει στους πελάτες επιπλέον δυνατότητες και υπηρεσίες που θα διευκολύνουν και θα απλοποιήσουν την καθημερινότητά τους.

Ellinas Finance

Ιστοσελίδα: http://www.ellinasfinance.com/

Κοινωνικά μέσα δικτύωσης: www.facebook.com/ellinasfinance/, www.instagram.com/ellinasfinance/, www.linkedin.com/company/ellinas-finance-public-company-limited/.

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική