Ένα «Εργοστάσιο Ιδεών» μόλις γεννήθηκε στην Κύπρο

Ο Zen Κυπριανού και ο Martin Zarian, άρτι αφιχθείς από το Λονδίνο, ένωσαν τις δυνάμεις τους παντρεύοντας την τεχνολογική εμπειρία της ebay και του shutl, με την αισθητική υπεροχή γνωστών λογοτύπων όπως του FIFA2017 σε ένα digital powerhouse που προσφέρει Branding, Digital and Graphic Design, Software Development and Consulting. 

Οι μέρες που κάποιος θεωρούσε πως ένα λογισμικό ή ένα brand φτιάχνονταν απλά και αφήνονταν στη μοίρα τους, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι ανάγκες της αγοράς, η εξέλιξη της τεχνολογίας καθώς και νέες συνήθειες, δημιούργησαν την ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση σε επίπεδο «οπτικό» και «συστημικό», ούτως ώστε να έχει ο καταναλωτής καλύτερες τεχνολογικές εμπειρίες.

Αυτές ήταν οι σκέψεις των συνιδρυτών του Factory39, οι οποίοι τόλμησαν και έκαναν το βήμα από το Λονδίνο, τη μέκκα της τεχνολογίας και του design και επέλεξαν τη Λεμεσό για να κτίσουν το «εργοστάσιο» ιδεών τους.

«Το Λονδίνο ήταν, είναι και θα είναι σημαντική αγορά για μας και μπορούμε να την εξυπηρετούμε πολύ καλά και από την Κύπρο. Στον τεχνολογικό κόσμο η φυσική παρουσία κάπου είναι σχεδόν αχρείαστη», δηλώνουν και οι δύο θεωρώντας πως η ποιοτική δουλειά υπερέχει των φυσικών συνόρων. Επιπλέον, πιστεύουν πως ως χώρα η Κύπρος έχει φτάσει σε ένα καλό τεχνολογικό επίπεδο αν και ακόμα πολύς κόσμος μπερδεύει το software με το σχεδιασμό ιστοσελίδας, το digital brand και το branding γενικά με ένα λογοτύπο, καθώς και τους τεχνολογικούς «τίτλους» των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία των πιο πάνω.
«Στις υπηρεσίες μας έχουμε εντάξει την πιο σημαντική, που συνήθως λείπει από τον τομέα μας: Τη συμβουλευτική», σημειώνει ο Zen, Software Architect & Developer της ομάδας.

Η ομάδα του Factory39 μπορεί να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μια πλειάδα θεμάτων, όπως μελέτες για την ορθή και εξελίξιμη αρχιτεκτονική που πρέπει να ακολουθηθεί στην υλοποίηση ενός συστήματος, συμβουλές ως προς τις επιλογές που έχει ένας οργανισμός με παλιό λογισμικό, καθώς και εμπειρογνώμονες προγραμματιστές ως μέλη της ομάδας υλοποίησης ενός έργου.

«Tο Factory39 είναι και θα είναι εδώ για να μπορούν τα brands να είναι σίγουρα για τα βήματά τους, είτε αυτό είναι νέο λογισμικό είτε είναι μία καινούργια εταιρική/οπτική ταυτότητα», συμπληρώνει ο Martin, Brand Strategist & Designer.

Μετρώντας λίγους μήνες ζωής, μπορούμε ήδη να δούμε δουλειά τους σε Κύπρο και εξωτερικό, απόδειξη πως η Κύπρος μπορεί να γίνει η βάση ενός πολυδύναμου κέντρου υπηρεσιών και σε τεχνολογικούς τομείς. Η πολυπολιτισμικότητα της ομάδας είναι αυτή που αναδεικνύει τη μοναδικότητα του Factory39 και των brands των οποίων κτίζει.
Μάθετε περισσότερα στο factory39.io
 
Στόχος τους είναι το «εργοστάσιό» τους να δημιουργήσει Digital Brands, που θα είναι οι ηγέτες των αγορών τους για τα επόμενα 100 χρόνια
 
Στοιχεία επικοινωνίας
FACTORY39
Διεύθυνση: Αναστάση Σουκρή 10, Hawaii Garden Court, Block D, Γραφείο 1, 3105, Λεμεσός
Τηλέφωνο: +357 25252797
Ιστοσελίδα: https://factory39.io

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού In Business
 

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς