Ακίνητα: Πάφο ψηφίζουν οι Ευρωπαίοι και Λεμεσό οι τρίτες χώρες

Την Πάφο φαίνεται να προτιμούν οι κάτοικοι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για αγορά ακινήτου, ενώ οι κάτοικοι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να επιλέγουν την Λεμεσό για επενδύσεις σε ακίνητα. Με βάση τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2018 πωλήθηκαν συνολικά 3.589 ακίνητα σε κατοίκους εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την μερίδα του λέοντος, 2.439 ακίνητα, να αφορά κατοίκους εκτός ΕΕ, ενώ 1.150 ακίνητα αγοράστηκαν από κατοίκους εντός της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμα: Nicosia City Centre: Γραφεία και καταστήματα σε φιλέτο της πρωτεύουσας

Σε ό,τι αφορά τον μήνα Οκτώβριο, πωλήθηκαν συνολικά 403 ακίνητα σε αλλοδαπούς εκ των οποίων τα 146 αγοράστηκαν από κατοίκους εντός της ΕΕ και 257 από κατοίκους εκτός ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι προτιμούν την Πάφο
Με βάση τα στοιχεία του Κτηματολογίου κατά τους πρώτους 10 μήνες οι κάτοικοι εντός ΕΕ φαίνεται να προτιμούν την Πάφο για την αγορά ακινήτου, αφού στην Πάφο πωλήθηκαν τα περισσότερα ακίνητα σε Ευρωπαίους, 607 τον αριθμό, ενώ οι συνολικές πωλήσεις ακινήτων στην Πάφο σε κατοίκους εκτός Κύπρου ανήλθαν το δεκάμηνο στις 1.428, ο μεγαλύτερος συνολικός αριθμός σε παγκύπρια κλίμακα. Σημειώνεται πως 821 ακίνητα πωλήθηκαν σε κατοίκους εκτός ΕΕ.

Διαβάστε ακόμα: ΕΒΕ Λεμεσού: Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα ψηλών ενοικίων στη Λεμεσό

Οι εκτός ΕΕ ψηφίζουν Λεμεσό
Την Λεμεσό προτιμούν οι κάτοικοι εκτός ΕΕ για επενδύσεις σε ακίνητα καθώς με βάση τα στοιχεία του Κτηματολογίου, τους πρώτους δέκα μήνες του 2018, 853 ακίνητα πωλήθηκαν σε κατοίκους εκτός ΕΕ, ενώ οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στις 1.062 εκ των οποίων οι 209 αφορούσαν πωλήσεις ακινήτων σε κατοίκους εντός ΕΕ.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι η Λευκωσία παρουσιάζει τον χαμηλότερο αριθμό πωλήσεων ακινήτων σε κατοίκους εντός και εκτός ΕΕ κατά το πρώτο δεκάμηνο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στις 187 (88 σε κατοίκους εντός ΕΕ και 99 πωλήσεις ακινήτων σε κατοίκους εκτός ΕΕ).

Δεύτερη από το τέλος είναι η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με τις συνολικές πωλήσεις να ανέρχονται στις 335 (130 εντός ΕΕ και 205 εκτός ΕΕ) και στην τρίτη θέση είναι η Λάρνακα όπου οι συνολικές πωλήσεις σε αλλοδαπούς να διαμορφώνονται στις 577 (116 σε κατοίκους εντός ΕΕ και 461 σε κατοίκους εκτός ΕΕ).

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας