LIDL ΚΥΠΡΟΥ

H Lidl Κύπρου ξεκίνησε τη λειτουργία της το Νοέμβριο του 2010, με σύνθημα «Quality for less», λειτουργεί 17 καταστήματα και ένα υπερσύγχρονο κέντρο διανομής. Απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζόμενους και αξιοποιεί την εμπειρία της για να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα. Στόχος της εταιρίας είναι η υπευθυνότητα σε όλους τους τομείς της λειτουργίας της σε εναρμόνιση πάντα με τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.
 
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Lidl Κύπρου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της και συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση και τη στήριξη της κοινωνίας που δραστηριοποιείται. Πέντε είναι οι βασικοί πυλώνες δραστηριοποίησης της εταιρείας και αφορούν την κοινωνία, το περιβάλλον, την υπεύθυνη κατανάλωση και τη διατροφή με συνείδηση, εξωτερικούς και εσωτερικούς συνεργάτες.
 
Αποστολή μας ένα καλύτερο αύριο
Με σύνθημα «Αποστολή μας ένα καλύτερο αύριο»,  η Lidl Κύπρου συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία, συνεισφέροντας μέσω δράσεων κοινωνικής ευθύνης.   Μέσα από τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί, επιδιώκει και την ενεργή συμμετοχή του καταναλωτικού της κοινού δημιουργώντας αλυσίδα αγάπης και κοινωνικής προσφοράς. 
 
Προστατεύοντας το περιβάλλον
Στον τομέα του περιβάλλοντος η Lidl Κύπρου δρα με υπευθυνότητα, καθώς ο στόχος της για υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και αποδοτικότητα μπορεί να επιτευχθεί μακροπρόθεσμα μόνο μέσα σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον. Πρόσφατα η Lidl ανακοίνωσε σειρά μέτρων που στοχεύουν στη μείωση του πλαστικού.
 
Υπεύθυνη διατροφή
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την εντοπιότητα και προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας στις ανταγωνιστικότερες τιμές, ελέγχοντας συστηματικά την ποιότητά τους. Εστιάζοντας σε υψηλούς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης στοχεύει στη μείωση του μέσου όρου ζάχαρης στα δημητριακά καθώς και σε προϊόντα χωρίς πρόσθετα υδρογονωμένα λιπαρά. Συνεργάζεται με κυπριακές εταιρείες για την παραγωγή υψηλού επιπέδου προϊόντων, αρκετά από τα οποία, χάρη στην τεχνογνωσία και την υψηλή ποιότητα που προσφέρει και απαιτεί η Lidl, εξάγονται στο παγκόσμιο δίκτυό της.
 
Δράσεις για την υγεία
Από το 2013, σε αναγνώριση του κοινωνικού έργου που επιτελεί το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Αροδαφνούσα, του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, η Lidl Κύπρου ανέλαβε τη χορήγηση τροφίμων και υλικών για τη σίτιση των πασχόντων, τους μισθούς και τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται, ώστε καθημερινά να προσφέρονται υγιεινά και νόστιμα γεύματα στους ασθενείς. Τα περσινά Χριστούγεννα, η Lidl πιστή για ακόμη μια φορά στο διαχρονικό της έργο, έδωσε τη δυνατότητα στους πελάτες της να προσφέρουν έμπρακτα σε όσους το χρειάζονται, με την αγορά μιας γιορτινής λούτρινης φιγούρας. Με την πώληση κάθε μιας εξ αυτών, 2 ευρώ προσφέρονταν στο επισιτιστικό πρόγραμμα της Αροδαφνούσας, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 50.000 ευρώ.  Επιπρόσθετα, στον περιβάλλοντα χώρο της Lidl Food Academy, για τρείς ημέρες τα Χριστούγεννα λειτούργησε φιλανθρωπικό παζαράκι προς όφελος του Συνδέσμου. 
 
Δίπλα στους μαθητές
Η συνεργασία της Lidl με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ξεκίνησε με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Αγωγής Υγείας το 2012. Φέτος η συνεργασία αυτή επεκτείνεται μέσα από το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας της Μέσης Εκπαίδευσης, όπου μαθητές θα επισκεφθούν τη Lidl Food Academy για να εκπαιδευτούν σε δεξιότητες χειρισμού τροφίμων, αξιοποίησης και συνδυασμού υλικών, τήρησης κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση της εργασίας και των παρασκευασμάτων τους. Σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά να εκτιμούν το υγιεινό σπιτικό φαγητό και να αγαπήσουν το μαγείρεμα, μέσα από μια διαδραστική εμπειρία, που θα έχουν στη μοναδική ακαδημία φαγητού Lidl στην Ευρώπη. Ολόκληρο το πρόγραμμα χρηματοδοτεί η Lidl.
 
Στηρίζοντας τα ταλέντα
Συνεχίζεται επίσης η πολύχρονη στήριξη στο Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά (CTY Greece) του Κολλεγίου Ανατόλια, στο οποίο προσφέρονται υποτροφίες σε ταλαντούχους μαθητές της Κύπρου. Κάθε χρόνο, από το 2015, περισσότερα από 20 παιδιά επωφελούνται των υποτροφιών της Lidl για φοίτηση στο CTY Greece.  Φέτος, με τη στήριξη της Lidl, ένα νέο μάθημα προστίθεται στο πρόγραμμα μαθημάτων του Κέντρου. Πρόκειται για το μάθημα «Nutrition: Highway to Health» και θα αφορά τόσο στη χημεία των τροφίμων όσο και στις αρχές της υγιεινής διατροφής.
 
Μαζί σε κάθε Φάση
Με το σλόγκαν Μαζί σε κάθε Φάση η χορηγία της Lidl Cyprus προς το κυπριακό ποδόσφαιρο περιλαμβάνει, εκτός από οικονομική στήριξη, σειρά από ενέργειες που στοχεύουν στην άριστη διατροφή των ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος αλλά και των μικρών παιχτών των ακαδημιών.

Μείωση του πλαστικού
Στον τομέα του περιβάλλοτος, η Lidl αποτελεί την πρώτη εταιρεία λιανεμπορίου τροφίμων στην Κύπρο που έχει ενσωματώσει στην εταιρική της πολιτική τη χρέωση της πλαστικής σακούλας με απώτερο στόχο την μείωση της αλόγιστης χρήσης της. Σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές της προχωρά όπου και όταν είναι εφικτό σε εναλλακτικές επιλογές συσκευασίας, χωρίς τη χρήση πλαστικού. Σύντομα μάλιστα καταργεί τη σακούλα μιας χρήσης των 6 σεντ και προσφέρει περισσότερες εναλλακτικές για επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες. Στόχος της Lidl είναι μέχρι το 2025 να μειώσει τη χρήση πλαστικού κατά 20%.
 
Νέες παροχές προσωπικού
Από την πρώτη στιγμή που εισήχθη στην κυπριακή αγορά, η Lidl προσφέρει ελκυστικές αμοιβές και παροχές, που βελτιώνουν την επαγγελματική καθημερινότητα των ανθρώπων της. Καταφέρνει έτσι να δημιουργεί ένα πλαίσιο αναφοράς για την αγορά εργασίας και την απασχόληση στο λιανεμπόριο της Κύπρου. Επισημαίνεται ότι ο ανεξάρτητος οργανισμός Top Employers, με έδρα το Άμστερνταμ, χάρισε στη Lidl το 2018 τον τίτλο «Top Employer» τόσο για την Κύπρο όσο και συνολικά για την Ευρώπη.  Ακόμα, η Lidl Κύπρου πρόσφατα ανακοίνωσε ότι από τη 1η Μαρτίου 2019 θα εφαρμόσει μια νέα μισθολογική πολιτική µε στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των βασικών αρχών της. Η νέα αυτή μισθολογική δομή θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των απολαβών όλων των εργαζομένων και κατά συνέπεια την αυξημένη επένδυση σε μισθούς, με τη συνολική μισθοδοσία να ξεπερνάει τα 12.000.000 ευρώ το 2019. Επιπρόσθετα, αυξάνει τις άδειες μετ’ αποδοχών. Παράλληλα, για την ικανοποίηση των συνεργατών της, δεν σταματά να προσφέρει και γι’ αυτό μέσα στο 2019 θα διοργανώσει πολλά δρώμενα, με κόστος που ξεπερνάει τις 60.000 ευρώ, όπως είναι εκδήλωση οικογένειας, υγείας κι ευεξίας, πρόγραμμα εθελοντισμού κ.ά.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση:
Βιομηχανική Περιοχή Εμπορίου 19, 7100, Αραδίππου, Λάρνακα
Τηλέφωνο: 24 201 175
E-mail: press@lidl.gr
 
 

Δειτε Επισης

McDONALD’S™
LAIKO COSMOS TRADING LTD
EXXONMOBIL CYPRUS
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
A/ΦΟΙ ΛΑΝIΤΗ
ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ (ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ)
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ - Όλο και καλύτερα