A/ΦΟΙ ΛΑΝIΤΗ

Η εταιρική μας ευθύνη και η βιωσιμότητα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τρόπου με τον οποίο ενεργούμε ως επιχείρηση. Η δέσμευση σε αυτές τις πρακτικές είναι βαθιά εδραιωμένη στην αποστολή, τις αξίες και την επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας μας και καθορίζει κάθε μας απόφαση.

H επιχειρηματική στρατηγική μας βασίζεται στη θεμελιώδη αρχή της δημιουργίας και ανταλλαγής αξίας με όλους μας τους εταίρους, καταναλωτές, πελάτες, κοινότητες ή τοπικές κοινωνίες, εργαζόμενους και μετόχους. Αυτή υπαγορεύει τον τρόπο λειτουργίας, τις δραστηριότητες και τις σχέσεις που αναπτύσσουμε. Παρακολουθούμε την επίδοση και θέτουμε στόχους για κάθε έναν από τους τέσσερις πυλώνες που συνθέτουν την προσέγγιση της Α/φοι Λανίτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Περιβάλλον
Ελαχιστοποιούμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας, όταν αυτό είναι εφικτό.
 
Κοινωνία

Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία των τοπικών κοινωνιών, στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα δράσεων προσφέρουμε στην κοινωνία, δημιουργώντας ένα θετικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο.
 
Χώρος Εργασίας
Διασφαλίζοντας ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, με ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση, επενδύουμε διαρκώς στους ανθρώπους μας.
 
Αγορά
Ανταποκρινόμαστε στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για πιο υγιεινές επιλογές και επεκτείνουμε συνεχώς την γκάμα των προϊόντων μας, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα των ποτών μας. Φέτος δημοσιεύσαμε την πρώτη μελέτη του κοινωνικοοικονομικού μας αποτυπώματος στην Κύπρο και την πρώτη έκθεση βιωσιμότητας μας. Η έρευνα που διενεργήθηκε από τον Δρα Θεοφάνη Μαμουνέα και την ομάδα του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατέδειξε ότι η δραστηριότητα της Α/φοι Λανίτη δημιουργεί προστιθέμενη αξία ύψους €28,2 εκατ. στην κυπριακή οικονομία, ενώ για κάθε €1 που προκύπτει από τη ζήτηση των προϊόντων της προκύπτουν συνολικά άλλα €2,93 στην εγχώρια αγορά. Παράλληλα, ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά και την αγορά εργασίας, με 1.788 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.
 
Δράσεις για το κοινό καλό
Στηρίζουμε με ουσιαστικές δράσεις το κοινό καλό, με απώτερο στόχο να αφήσουμε το δικό μας θετικό αποτύπωμα στην κυπριακή κοινωνία. Τα σημαντικότερα μας προγράμματα εστιάζονται στην προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη των νέων.  Τα δυο περιβαλλοντικά μας προγράμματα είναι το πρόγραμμα Μη Συμβατικών Υδατικών Πόρων «Αποστολή Νερό» και το «Zero Waste Beach», ενώ το «Youth Empowered» στοχεύει στη στήριξη της νέας γενεάς.
 
«Αποστολή Νερό»
Ξεκίνησε το 2013 σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) και με αποκλειστική χρηματοδότηση $680.000 από το Ίδρυμα της Coca-Cola. To πρόγραμμα προωθεί τις εναλλακτικές μορφές νερού, όπως το βρόχινο ή το γκρίζο νερό που μπορούν να καλύψουν δευτερεύουσες χρήσεις όπως η άρδευση πράσινων χώρων.
 
«Zero Waste Beach»
Mε στόχο τη μείωση της  θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά, ξεκινήσαμε φέτος αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ και αποκλειστική χρηματοδότηση $100.000 από το Ίδρυμα της Coca-Cola. Οι δράσεις του προγράμματος κινούνται σε 5 πυλώνες: α. καθαρισμοί παραλιών, β. τοποθέτηση 50 κάδων ανακύκλωσης σε παράκτιες περιοχές, γ. δημιουργία δικτύου «Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων», δ. διεξαγωγή διαγωνισμού «Καλύτερης Βιώσιμης Επιχείρησης» και τέλος ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω επιστημονικών άρθρων.
 
«Youth Empowered»
Από το 2017 ξεκινήσαμε το πρόγραμμα «Youth Empowered»
(www.youthempoweredhub.com.cy), με στόχο να δώσουμε τη δυνατότητα σε 3 χιλιάδες νέους μέχρι το 2020, να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέση στην αγορά εργασίας. Συνενώνοντας τις δυνάμεις μας με εταιρείες και φορείς από ένα ευρύ φάσμα κλάδων της κοινωνίας, προσφέρουμε στους νέους επαγγελματική δικτύωση και καθοδήγηση, μέσω ειδικά διαμορφωμένων εκπαιδεύσεων.
 
Απαραίτητη η ΕΚΕ
Η εταιρική κοινωνική ευθύνη δεν είναι μόδα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα κάθε σοβαρού και σύγχρονου οργανισμού. Δυστυχώς, τα περιθώρια που μας δίνει ο πλανήτης μας, λόγω της αλόγιστης χρήσης πόρων, στενεύουν και θα πρέπει όλοι να στραφούμε σε πιο βιώσιμες πρακτικές. Είναι αποδεδειγμένο ότι κάθε εταιρεία που επιλέγει να λειτουργεί υπεύθυνα απέναντι στους ανθρώπους της, το περιβάλλον και τους καταναλωτές επιβραβεύεται και αγκαλιάζεται από το προσωπικό της, τους καταναλωτές και την ίδια την κοινωνία. Η εταιρεία που θαυμάζω δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το δικό μας όμιλο, Coca-Cola HBC, που αναδεικνύεται ηγέτης του κλάδου ποτών στους Δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI) τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχουμε αναλάβει 17 σοβαρές δεσμεύσεις μέχρι το 2025 για μείωση των εκπομπών ρύπων, μείωση και ορθολογική χρήση του νερού, διαχείριση των απορριμμάτων, φροντίδα των ανθρώπων μας και της κοινωνίας και συνεργασία με τους προμηθευτές μας. Σε αυτό το πλαίσιο ουσιαστική θα είναι η συμβολή μας στην ανάκτηση συσκευασιών, που ισοδυναμούν σε όγκο με το 75% των συσκευασιών που τοποθετούμε στην αγορά.
 
ΕΚΕ σημαίνει…

Υπεύθυνος τρόπος λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα, βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές, έγνοια και ειλικρινές ενδιαφέρον για τον πλανήτη μας και όλα τα είδη ζωής σε αυτόν.
 
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τηλέφωνο:
22885000
Email: info@lanitis-bros.com
Ιστοσελίδα: hhtp://cy.coca-colahellenic.com
 
 

Δειτε Επισης

LIDL ΚΥΠΡΟΥ
LAIKO COSMOS TRADING LTD
EXXONMOBIL CYPRUS
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
A/ΦΟΙ ΛΑΝIΤΗ
ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ (ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ)
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ - Όλο και καλύτερα