ΛΟΕΛ: Μεγάλο Χρυσό για Κουμανταρία Αλάσια

Το Μεγάλο Χρυσό του Διαγωνισμού Οινοπαραγωγών Κύπρου εξασφάλισε πρόσφατα η Κουμανταρία Αλάσια της ΛΟΕΛ. Στο διαγωνισμό, που τελούσε υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin – O.I.V.) διαγωνίστηκαν 100 κρασιά από 26 οινοποιεία. Η «Αλάσια» εξασφάλισε επίσης την ιδιαίτερη τιμητική Ειδική Διάκριση, έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία της.

«Οι δύο αυτές διακρίσεις έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στο εγνωσμένο κύρος της ΛΟΕΛ, και έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά βραβείων που κατατάσσουν τα προϊόντα της στις πρώτες θέσεις της εγχώριας κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών. Το «Μεγάλο Χρυσό» για την Αλάσια αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, εφόσον η κουμανταρία παράγεται μόνο στην Κύπρο, και η επιβράβευσή της επεκτείνεται και στην ευρύτερη φιλοσοφία της εταιρείας, να συνεχίζει τις παραδόσεις του νησιού και να προάγει γηγενή προϊόντα στις διεθνείς αγορές», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η επταμελής κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού απαρτιζόταν από οινολόγους και άλλους ειδικούς, ενώ στη διεκπεραίωσή του συνέβαλαν ειδικοί του Υπουργείου Γεωργίας, καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Η κουμανταρία Αλάσια και οι υπόλοιποι βραβευμένοι οίνοι θα προβληθούν ανά επαρχία στα πλαίσια ειδικών εκδηλώσεων, ενώ τα στοιχεία τους θα κοινοποιηθούν σε ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Διανέμεται παγκύπρια από την LaikoCosmos Trading.

 

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου