Τρία νέα μοντέλα Seiko Prospex αφιερωμένα στην προστασία των ωκεανών

Ταχύτατο λιώσιμο των πάγων, υπεραλίευση, χιλιάδες τόνοι πλαστικών και απορριμμάτων στις θάλασσες του πλανήτη. Οι ωκεανοί εκπέμπουν SOS. To πρόβλημα είναι φλέγον, παγκόσμιο και απαιτεί αποφάσεις και δράσεις από όλους. Η Seiko είναι μία ωρολογοποιία με ιδιαίτερες ευαισθησίες όσον αφορά τη διάσωση του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα των θαλασσών.

Με την πρωτοβουλία Save the Ocean συμμετέχει σ’ αυτόν τον τιτάνιο αγώνα δρόμου για τη σωτηρία των ωκεανών. Μερικές από τις δράσεις της Seiko είναι η συνεργασία της με τον Οργανισμό PADI AWARE, το μεγαλύτερο υποβρύχιο επιστημονικό κίνημα στον κόσμο με πρωτοβουλίες περισυλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων. Συμμετέχουν πάνω από 70 χιλιάδες δύτες, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μία λεπτομερή βάση δεδομένων για τα απορρίματα που υπάρχουν στους βυθούς του πλανήτη και τη διαθέτουν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κυβερνήσεις και τοπικούς φορείς ώστε να βρεθούν λύσεις.

Η Seiko συνεργάζεται επίσης με το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας των Πόλων της Ιαπωνίας, το οποίο διεξάγει έρευνες γύρω από τη κλιματική αλλαγή και μελετά φυσικά φαινόμενα στην Αρκτική και την Ανταρκτική με στόχο την πρόβλεψη των συνεπειών από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τη δεκαετία του 1960 η Seiko είχε προμηθεύσει καταδυτικά ρολόγια της στην Ιαπωνική Εξερευνητική Αποστολή στην Αρκτική και το 2021 επανήλθε δωρίζοντας μοντέλα Prospex στους Ιάπωνες εξερευνητές στις αποστολές τους στην Ανταρκτική. Μία τρίτη δράση της Seiko αφορά την Ελλάδα και συγκεκριμένα το νησάκι Φούρνοι. Εκεί η ιαπωνική εταιρεία στηρίζει τις υποβρύχιες αρχαιολογικές ανασκαφές σε αναζήτηση ναυαγίων του 4ου αιώνα.

Στόχος της ομάδας αρχαιολόγων είναι να μάθει περισσότερα για το θαλάσσιο εμπόριο στη Μεσόγειο εκείνη την εποχή. Από το 2015 έχουν ανακαλυφθεί 59 ναυάγια ιστορικής σημασίας στα αιγαιοπελατίτικα νερά γύρω από τους Φούρνους.

Τα ρολόγια

Τρία νέα καταδυτικά μοντέλα ήρθαν να προστεθούν στην σειρά Seiko Prospex Save the Ocean, ένα πρόγραμμα που προσφέρει οικονομική βοήθεια και στήριξη σε επιλεγμένα θαλάσσια φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς. Αυτή τη φορά η έμφαση δίνεται στην προστασία των πόλων της Γης. H Seiko φημίζεται για τα αξιόπιστα, στιβαρά καταδυτικά της ρολόγια. Ειδικά την χρυσή εποχή των καταδύσεων, τις δεκαετίες του ’60 και ’70, επιστήμονες και εξερευνητές εμπιστεύονταν μοντέλα της στις αποστολές τους στον Βόρειο και τον Νότιο πόλο. Το 2022 ο ιαπωνικός κολοσσός παρουσιάζει σύγχρονες επανεκδόσεις τριών θρυλικών καταδυτικών ρολογιών εκείνης της εποχής, αντλώντας έμπνευση από τους παγετώνες και τα παγωμένα τοπία της Αρκτικής και της Ανταρκτικής. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτών των ρολογιών είναι τα καντράν τους με την υπέροχη ανάγλυφη υφή σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις των παγετωνικών πάγων: μπλε, γαλάζιο και λευκό.

Και τα τρία ρολόγια κρύβουν μέσα τους τον δοκιμασμένο αυτόματο Caliber 6R35, ο οποίος παρέχει 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Οι ατσάλινες κάσες τους έχουν εξαιρετικά σκληρή επίστρωση, είναι στεγανές μέχρι 200 μέτρα βάθος και τα μπρασελέ τους έχουν κούμπωμα ασφαλείας και ειδική προέκταση. Εξυπακούεται ότι τόσο οι δείκτες όσο και οι δώδεκα ενδείξεις των ωρών είναι επιστρωμένες με γενναιόδωρη ποσότητα Lumibrite ώστε να διακρίνονται τέλεια στο σκοτάδι.

1965 Diver’s Modern Re-interpretation

 

Βασίζεται στο πρώτο καταδυτικό ρολόι της Seiko του 1965, το οποίο απέδειξε την αντοχή και την αξιοπιστία του συμμετέχοντας στην Ιαπωνική Ερευνητική Αποστολή στην Ανταρκτική από το 1966 ως το 1969.

To πρωτότυπο Seiko του 1965 και ο σύγχρονος απόγονός του.

1968 Diver’s Modern Re-interpretation

Με γαλάζιο καντράν και σκούρη μπλε στεφάνη, αποτίνει φόρο τιμής σε ένα εμβληματικό καταδυτικό ρολόι του 1968, το πρώτο ρολόι της Seiko στεγανό μέχρι 300 μέτρα βάθος και εφοδιασμένο με αυτόματο μηχανισμό 10-beat.

To πρωτότυπο Seiko του 1968 και ο σύγχρονος απόγονός του.

1970 Diver’s Modern Re–interpretation

Λευκό ανάγλυφο καντράν και η ίδια χαρακτηριστικού σχήματος κάσα σαν εκείνη ενός κλασικού μοντέλου του 1970, το οποίο απεδείχθη πολύτιμος σύμμαχος του Ιάπωνα εξερευνητή Ναόμι Ουεμούρα την περίοδο 1974-1976 όταν διέσχισε ολομόναχος με ένα έλκηθρο με σκυλιά μία απόσταση 12.500 χιλιομέτρων από την Γροιλανδία στην Αλάσκα.

To πρωτότυπο Seiko του 1970 και ο σύγχρονος απόγονός του.

Αποκλειστικοί Εισαγωγείς: A. Stephanides Luxury Goods Ltd. Τις συλλογές ρολογιών SEIKO μπορείτε να τις βρείτε στα καταστήματα A. Stephanides Luxury Goods Ltd και σε επιλεγμένους μεταπωλητές.

Στασάνδρου και Αφροδίτη γωνία 2, 1060, Λευκωσία +357 22757929, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου III 227, 3105, Λεμεσός +357 25587949

https://www.instagram.com/stephanidesluxurygoods/

https://www.facebook.com/StephanidesLuxuryGoods/

https://www.stephanides.com/

 

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου