Montblanc Star Legacy

Η Montblanc, αποκλειστικά για το pre-presentation του SALON INTERNATIONAL DE LA HAUTE HORLOGERIE, παρουσιάζει τέσσερα νέα μοντέλα εμπνευσμένα από την κλασική ωρολογοποιία: Δύο νέες εκδόσεις του χρονογράφου Star Legacy Nicolas Rieussec και δύο νέα ρολόγια Star Legacy με ρωμαϊκούς αριθμούς – το πρώτο με αυτόματο χρονόμετρο και το δεύτερο μ’ ένα πλήρες ημερολόγιο. 

Έμπνευση από την κλασσική ωρολογοποιία
 
Η σειρά Montblanc Star Legacy, αντλεί την έμπνευσή της από την κληρονομιά της Minerva και τα ρολόγια τσέπης της εταιρείας που δημιουργήθηκαν στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτά τα ρολόγια ήταν άκρως καινοτόμα για την εποχή τους, καθώς παρουσίαζαν ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα κορώνας, δίνοντας στην εταιρεία μια παγκόσμια επιτυχία. Τα κομψά ρολόγια Montblanc Star Legacy, παρουσιάζουν κλασικούς κώδικες σχεδίασης, όπως τη βοτσαλλοειδή κάσα, λαβές στο πλάι, κορώνες σε σχήμα κρεμμυδιού με το χαρακτηριστικό έμβλημα Montblanc και καντράν που τραβάει τα βλέμματα με το εικονικό διακοσμητικό μοτίβο guilloché.
 
 
 
 
 
 
 
Δύο νέοι χρονογράφοι MONTBLANC STAR LEGACY NICOLAS RIEUSSEC
 
Μετά την κυκλοφορία του STAR LEGACY NICOLAS RIEUSSEC CHRONOGRAPH σε ανοξείδωτο ατσάλι και καντράν σε λευκό ασήμι που παρουσιάστηκε πέρυσι, η Montblanc παρουσιάζει δύο νέες εκδόσεις – το πρώτο σε συνδυασμό κόκκινου χρυσού και ανθρακί και το δεύτερο διατίθεται σε ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακί καντράν. Και τα δύο ρολόγια είναι εξοπλισμένα με ταιριαστά ανθρακί λουράκια Sfumato, κατασκευασμένα στο εργαστήρι δερμάτων Maison στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Τα ρολόγια αυτά αποτίνουν φόρο τιμής στον μεγάλο Γάλλο ωρολογοποιό Nicolas Rieussec, ο οποίος εφηύρε τον πρώτο χρονογράφο, που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1821 και αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία της υψηλής ωρολογοποιίας.

Οι χρονογράφοι Star Legacy Nicolas Rieussec της Montblanc, διαθετουν τους περίφημους διπλούς περιστρεφόμενους, οριζόντια ευθυγραμμισμένους δίσκους στο καντράν του ρολογιού- ένα για τον μετρητή των 60 δευτερολέπτων του χρονογράφου και ο άλλος για τον μετρητή των 30 λεπτών - οι οποίοι στρίβουν κάτω από ένα σταθερό διπλό δείκτη, όπως στο αυθεντικό ρολόι. Τόσο οι μετρητές όσο και ο εξωτερικός δακτύλιος ωρών και λεπτών έχουν κυρτό σχήμα,  για να δώσουν ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο αποτέλεσμα.
 
 
 
 
 
 
Άλλες λεπτομέρειες σχεδίασης του καντράν περιλαμβάνουν τους λεπτούς αραβικούς αριθμούς που περιβάλλουν με ακρίβεια τη σειρά μέτρησης των λεπτών, δείκτες σε σχήμα φύλλου, φινίρισμα azuré στο κέντρο του καντράν και το διακοσμητικό μοτίβο «filet sauté» guilloché, γύρω από καντράν. Ένας δακτύλιος με την επιγραφή Nicolas Rieussec έχει προστεθεί στο εξωτερικό μέρος του καντράν, ως περαιτέρω φόρος τιμής στον διάσημο εφευρέτη του χρονογράφου.
Τα ρολόγια τροφοδοτούνται από τον εικονικό μηχανισμό κίνησης MB R200 Manufacture monopusher chronograph, με αυτόματο μηχανισμό κίνησης του ρότορα και του τροχού, που μπορεί κάποιος να θαυμάσει στο πίσω μέρος της κάσας από κρύσταλλο ζαφειριού. Η κίνηση έχει δύο βαρέλια τα οποία δίνουν απόθεμα ισχύος 72 ωρών.
Για μέγιστη ακρίβεια, ο χρονογράφος Noblas Rieussec Star Legacy της Montblanc είναι ανθεκτικός στο νερό στα 30 μέτρα και είναι πιστοποιημένος με το Montblanc Laboratory Test 500.

MONTBLANC STAR LEGACY με ρωμαϊκούς αριθμούς 

Η σειρά προϊόντων Star Legacy επανασχεδιάστηκε πέρυσι με νέους ανανεωμένους κώδικες, με άμεση έμπνευση από την ιστορία της Minerva και την κλασική υψηλή ωρολογοποιία. Φέτος, η σειρά ενισχύεται ακόμη περισσότερο με δύο νέα μοντέλα MONTBLANC STAR LEGACY AUTOMATIC DATE κι ένα Montblanc Star Legacy Full Calendar με νέα μαύρα λατινικά νούμερα. Τα νέα ρολόγια είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και διαθέτουν μοντέρνα χρωματιστά λουράκια Sfumato, φτιαγμένα στο εργαστήρι δερμάτων Richemont Pelletteria της Φλωρεντίας της Ιταλίας.

Ακολουθώντας τον σχεδιασμό της σειράς, το Montblanc Star Legacy Automatic Date διαθέτει ένα πολύ εκλεπτυσμένο καντράν με το αστέρι Montblanc σε εκρηκτικό μοτίβο Guilloché, δείκτες σε σχήμα φύλλου, μοτίβο guilloché «filet sauté» και μια μοναδική σειρά αριθμών. Το ρολόι είναι εξοπλισμένο με την αυτόματη κίνηση MB 24.01 και διαθέτει τις ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα στο κέντρο και την ημερομηνία σ’μένα άνοιγμα στις έξι η ώρα. Διατίθεται σε μια επιλογή 39 mm ή 42 mm σε καντράν από λευκό ασήμι.
 
 
 
 
 
Το MONTBLANC STAR LEGACY FULL CALENDAR ακολουθεί τον σχεδιασμό του Montblanc Star Legacy Automatic Date και διατίθεται σε κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 42 mm. Το ρολόι τροφοδοτείται από την αυτόματη κίνηση MB 29.12, που υποδεικνύει τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα, την ημέρα, την ημερομηνία, τον μήνα και τη φάση φεγγαριού. Η ημερομηνία διαβάζεται μέσω ενός δείκτη που σαρώνει την περιφέρεια του καντράν σε μια στεφάνη 31 ψηφίων. Η ημέρα της εβδομάδας και ο μήνας εμφανίζονται στα ανοίγματα στο πάνω μισό του καντράν, ενώ στο κάτω μισό προβάλλεται η φάση του φεγγαριού.
 
 
 
 
 
MONTBLANC STAR
Υψηλή ωρολογοποιία με χαρακτήρα- Η ωρολογιακή παρακαταθήκη της Mont Blanc

Αιώνες συλλεγόμενης γνώσης, δεκαετίες εμπειρίας, χρόνια ανάπτυξης και εκατοντάδες ώρες εργασίας - όλα κορυφώνονται σε ένα ρολόι Montblanc που αποκτά ζωή. Με τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους που μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά, οι ωρολογοποιοί των κατασκευών Montblanc στο Villeret και στο Le Locle, βάζουν την υπερηφάνεια, το πάθος και την ψυχή τους σε κάθε ρολόι. Η παράδοση ωρολογοποιίας της Villeret, ξεκίνησε πριν από περίπου 160 χρόνια, όταν το 1858 ο Charles-Yvan Robert ίδρυσε ένα εργαστήριο ρολογιών σ’ ένα μικρό χωριό στην κοιλάδα Saint-Imier. Με την επωνυμία Minerva, η εταιρεία κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση για την ακρίβειά της στο μέτρημα του χρόνου κι έγινε ένας από τους κορυφαίος κατασκευές επαγγελματικών ρολογιών στον κόσμο. Με τη δυνατότητα μέτρησης του χρόνου με ακρίβεια 1 / 100th του δευτερολέπτου το 1916, τα μηχανικά stopwatch του Οίκου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των σύγχρονων αγώνων μηχανοκίνητων οχημάτων. Η Montblanc στο Villeret, ως συνέχεια της Minerva, υποστηρίζει με πάθος την κληρονομιά της. Εδώ, το «Movement&Innovation Excellence Centre» της Montblanc, συνεχίζει να εμπλουτίζει την υψηλή ελβετική ωρολογοποιία με πρωτοποριακές καινοτομίες. Η εμπειρία και δεξιοτεχνία ωρολογοποιίας των ειδικών του Οίκου, αποτυπώνονται τόσο σε πιο πολύπλοκες εφαρμογές αλλά και σε μικρότερες, εξαιρετικά λειτουργικές εφαρμογές. Στo ατελιέ της Montblanc, κάθε εξάρτημα είναι προσεκτικά επεξεργασμένο και διακοσμημένο στο χέρι, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους. Οι ωρολογοποιείς λοξοτομούν κάθε άκρη, γυαλίζουν ακόμα και τον μικρότερο τροχό και διακοσμούν τους δίσκους και τις γέφυρες με την παραδοσιακή κυκλική κοπή και τις ρίγες "Côtes de Genève". Η μεγάλη τους επιδεξιότητα είναι επίσης απαραίτητη για τη δημιουργία των λεπτών ελατηρίων ισορροπίας, ένα επίτευγμα που πολύ λίγοι κατασκευαστές ρολογιών έχουν πετύχει.
 
 
 
 
Επιδεικνύοντας ένα ανώτερο επίπεδο δεξιοτεχνίας και διαχρονικά κομψό σχεδιασμό, η γνώση της ωρολογοποιίας των κατασκευαστών της Montblanc, αντικατοπτρίζεται σε κάθε ρολόι, μεταδίδοντας το πάθος για υψηλή ωρολογοποιία από τα πιο πολύπλοκα ρολόγια μέχρι τα πιο ραφιναρισμένα ρολόγια με τρεις δείκτες.
 
Πληροφορίες: Montblanc Boutique Λευκωσία – Λεμεσός – Τηλ: 22897361
 
 

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου