powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108
powered byBetConsultants - Επιχειρήσεις | Υπηρεσίες

Το mindREset αλλάζει, ανανεώνεται και επιστρέφει δυναμικά με νέα θεματολογία

O οργανισμός Junior Achievement Κύπρου, σε συνεργασία με την εταιρεία Lidl Κύπρου, με θεσμικό συνεργάτη το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και την Αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα προσφέρει για 5η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Mind REset σε μαθητές/τριες Ε’ και ΣΤ’ τάξη Δημοτικού και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Το mindREset αλλάζει, ανανεώνεται και επιστρέφει δυναμικά με νέα θεματολογία. Η αφοσίωση, το πάθος και η εφαρμογή μεθοδολογίας βιωματικής μάθησης παραμένουν ίδια. Περνάμε από τις συνέπειες του πλαστικού στη ζωή μας, στη Διατήρηση των Πόρων και συγκεκριμένα στην Σπατάλη Τροφίμων, διατηρώντας την αφοσίωση μας για την περιβαλλοντική ευημερία. Σε αυτό το νέο μονοπάτι δεν είμαστε μόνοι καθώς συμπορευόμαστε με τη Lidl Κύπρου για την προσεκτική διαχείριση των πόρων.

Το πρόγραμμα «Mind REset» είναι ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό πρόγραμμα, που προσφέρει μια σειρά 5 μαθημάτων.

Οι ενότητες του προγράμματος έχουν ως στόχο να φέρουν τους/τις μαθητές/τριες σε επαφή με τον τομέα της περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας και να τους/τις βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες που θα συμβάλουν στην προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Συνδυαστικά, θα ζητηθεί από τους/τις μαθητές/τριες να εντοπίσουν τις συνέπειες της σπατάλης τροφίμων στη ζωή μας και να προτείνουν πρακτικές και βιώσιμες λύσεις, που θα συμβάλουν στην προστασία και τη διατήρηση των πόρων και κατ’ επέκταση του περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα, θα εισαχθούν στον πολύ ενδιαφέρον τομέα της επιχειρηματικότητας και θα προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες. Οι μαθητές/τριες, θα περάσουν από το στάδιο της ιδέας, στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση. Το πρόγραμμα προσφέρθηκε κατά τα τελευταία τέσσερα σχολικά έτη σε περισσοτέρους από 12,500 μαθητές και μαθήτριες με μεγάλη επιτυχία.

Οι δυο ομάδες που θα αναδειχθούν Mind REsetters της χρονιάς 2026 (μια ομάδα από την Δημοτική και μια ομάδα από την Μέση Εκπαίδευση) θα κερδίσουν από μια επιχειρηματική εκπαιδευτική εμπειρία στο εξωτερικό!

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος σηματοδοτείται με τις επιμορφωτικές ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2025, σε Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα. Οι ημερίδες θα φιλοξενηθούν σε χώρους που θα ανακοινωθούν, και θα παρέχουν σε εκπαιδευτικούς από όλη την Κύπρο την απαραίτητη καθοδήγηση και εκπαιδευτικό υλικό για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στα σχολεία τους. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να δικτυωθούν με συναδέλφους τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://jacyprus.org/el/mind-reset/ καθώς και στην Εγκύκλιο που αναρτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στον παρακάτω κάτω σύνδεσμο: https://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp19014a.

Ο Οργανισμός Junior Achievement Κύπρου είναι μέλος του παγκόσμιου Μη-Κερδοσκοπικού Οργανισμού JA Worldwide και ειδικεύεται σε θέματα εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα, τον οικονομικό εγγραμματισμό και την αγορά εργασίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.jacyprus.org.

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Bank Χορηγός Ροής INB
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;