Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος δωρεάν εκδρομών στον Ακάμα
InBusinessNews 10:10 - 11 Ιουλίου 2025

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, ολοκλήρωσε το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 τον πρώτο κύκλο της δωρεάν εκδρομής στις κοινότητες Ακάμα για γνωστοποίηση σημείων ενδιαφέροντος και αύξηση της επισκεψιμότητας.
Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στα μέτρα στήριξης των κοινοτήτων Ακάμα, τα οποία εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στηρίζεται οικονομικά από το Υφυπουργείο Τουρισμού».
Η εκδρομή πραγματοποιούταν κάθε Σάββατο για τους μήνες Μάϊο-Ιούνιο 2025, τα λεωφορεία ήταν υπερπλήρης και έχουν συμμετάσχει σε αυτή την περιήγηση πέραν των 440 ατόμων, διαφόρων εθνικοτήτων και ηλικιών.

Τα σχόλια των συμμετεχόντων για την εκδρομή ήταν πέρα για πέρα θετικά και η ικανοποίηση τους από την περιήγηση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Βάση του προγραμματισμού, η όλη προσπάθεια θα επαναληφθεί για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2025 με παρόμοιο πρόγραμμα.
Το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Μεταφορών όσον αφορά τα ωράρια και τα δρομολόγια σε διάφορες κοινότητες.
Το συμπέρασμα είναι ότι εάν αλλάξουν οι ώρες αναχωρήσεων όπως έχει εισηγηθεί η ΕΤΑΠ πάρα πολλές φορές τότε θα παρατηρήσουμε αύξηση της επισκεψιμότητας σε διάφορες κοινότητες με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα. Αυτό επιβεβαιώνεται και σε δύο άλλες περιπτώσεις όπου η ΕΤΑΠ προσέφερε δωρεάν εκδρομές σε ώρες που εξυπηρετούνται ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες αφού τα λεωφορεία ήταν υπερπλήρης.
