Ενισχύουν περαιτέρω την συνεργασία τους ΕΒΕ Αμμοχώστου και ΕΒΕ Πειραιώς
Δελτίο Τύπου 17:45 - 25 Ιουνίου 2025

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), ως αδελφοποιημένα επιμελητήρια από το 1971, διατηρούν μακρόχρονη και στενή συνεργασία, η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω με την ανανέωση του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης τους το 2021.
Στο πλαίσιο αυτής της διαχρονικής σχέσης, αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Μανώλη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα για κοινή συνεδρία με αντιπροσωπεία του ΕΒΕΠ, υπό την προεδρία του κ. Βασίλη Κορκίδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιουνίου 2025, στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ, σε ιδιαίτερα θερμό και συνεργατικό κλίμα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας συζητήθηκαν προτάσεις για κοινές δράσεις και καταλήχθηκε σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας.
Με την ολοκλήρωση της συνεδρίας, οι Πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική και αδελφική σχέση που τους συνδέει.
Αργότερα την ίδια ημέρα, η αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ είχε την τιμή να γίνει δεκτή από την Α.Ε. Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Σταύρο Αυγουστίδη, στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας (ΣΚΕΕ), κα. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου.

Η συζήτηση υπήρξε εποικοδομητική, με ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του ΣΚΕΕ και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις δυνατότητες συνεργασίας με το ΕΒΕΑ. Φυσικά, από τη συζήτηση δεν έλειψε το θέμα της Αμμοχώστου, με την αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ να ζητά την παρέμβαση του Πρέσβη για την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.
Το ίδιο βράδυ, το ΕΒΕ Πειραιώς παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Αμμοχώστου. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και φιλόξενο κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη βαθιά αμοιβαία εκτίμηση και τον διαχρονικά στενό δεσμό ανάμεσα στα δύο Επιμελητήρια.
