Powered by

Θέματα αδειοδοτήσεων και αναπτύξεων συζήτησε ο Ιωάννου με ΕΒΕ Αμμοχώστου και Δήμους Αγ. Νάπας και Παραλιμνίου

Συναντήσεις με το ΕΒΕ Αμμοχώστου και τους Δήμους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου-Δερύνειας σε σχέση με ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με το ΕΒΕ Αμμοχώστου, ο κ. Ιωάννου είπε πως «η αφορμή για την επίσκεψη στο Επιμελητήριο ήταν η επιστολή του για να συζητήσουμε διάφορα θέματα που το απασχολούν και με την ευκαιρία αυτή διευθετήθηκαν συναντήσεις με τους Δήμους Παραλιμνίου-Δερύνειας και Αγίας Νάπας».

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν «διάφορα θέματα που αφορούν αδειοδότηση, θέματα αναπτύξεων, θέματα βιομηχανικών ζωνών και θέματα στεγαστικής πολιτικής, ενώ αναπτύξαμε τα σχέδια που υπάρχουν από το Υπουργείο Εσωτερικών. Δόθηκαν επίσης κάποιες εισηγήσεις τις οποίες θα λάβουμε σοβαρά υπόψη» είπε.

Όσον αφορά την επίσκεψη στον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας, ο Υπουργός είπε πως «θα συζητήσουμε με τον Δήμαρχο θέματα που αφορούν τον συγκεκριμένο Δήμο και μετά θα επισκεφθούμε τον Δήμο Αγίας Νάπας».

Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες στην επαρχία Αμμοχώστου όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε «όχι, δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες».

«Τουναντίον, μέσω τακτικών μου επαφών, διαπιστώνω πάντα ότι υπάρχει και μια αγαστή συνεργασία μεταξύ Δημάρχων και Αντιδημάρχων και στους δύο Δήμους και αυτό είναι προς όφελος της τοπικής Κοινωνίας» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας, Γιώργος Νικολέττος ανέφερε ότι «έχουμε σωρεία θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής μας, την ανάπτυξη της τουριστικής περιοχής της ενδοχώρας αλλά και την ευημερία των δημοτών μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Νικολέττος είπε πως «είναι πάρα πολλά τα θέματα που θα συζητηθούν με τον Υπουργό, αφού οι προκλήσεις της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πάρα πολλές».

«Εμείς εργαζόμαστε νυχθημερόν με σκληρή δουλειά αλλά θέλουμε και τη στήριξη του κεντρικού κράτους για να ευοδωθούν όλα αυτά τα οράματα και οι μελέτες που έχουμε κάνει», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Σταθεροποιητικές τάσεις την Πέμπτη στο ΧΑΚ
Στο μικροσκόπιο η Κύπρος για ρύπους, κρίσιμες οντότητες, τελωνειακά συστήματα, συντελεστές ΦΠΑ και ProDriveNet
Άνοδος 0,5% στον εναρμονισμένο πληθωρισμό τον Ιούνιο και 1,6% το πρώτο εξάμηνο
Τα είπαν με τον Γιάννη Παναγιώτου για την ΑΤΑ οι εργοδότες-«Ηταν μια χρήσιμη συνάντηση με τον υπουργό»
Με μικρή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
H κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην κυπριακή οικονομία-Τι έδειξε μελέτη του Υπ. Οικονομικών και του ΚΟΕ
Υπερψηφίστηκε η έκθεση Χατζηπαντέλα για απλοποίηση του φορολογικού συστήματος της Ε.Ε.-Τα οφέλη για Κύπρο
Υφυπουργείο Καινοτομίας: Τέταρτη καλύτερη στην Ε.Ε. για την περίοδο από το 2018 έως σήμερα στο EIS η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Βελτιωμένη επίδοση από το 2018, αλλά...«Μέτριος καινοτόμος» και στην 17η θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. η Κύπρος