powered by

Σύγκλιση απόψεων για τροποποίηση διατάξεων για εγκλωβισμένους αγοραστές στη Βουλή-Πότε πάει Ολομέλεια η πρόταση νόμου

Σύγκλιση σε βασικά θέματα επετεύχθη την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, όπου συνεχίστηκε η κατ’ άρθρον συζήτηση της πρότασης νόμου για τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την προστασία των εγκλωβισμένων αγοραστών.

Σε δηλώσεις του μετά από το τέλος της συνεδρίας, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, δήλωσε ότι η Επιτροπή έχει καταλήξει σε μία βασική σύγκλιση γύρω από τα ανοικτά ζητήματα, όπως την πρόσβαση στη δικαιοσύνη, την απόδειξη εξόφλησης της οφειλής και τις προθεσμίες ενώπιον Κτηματολογίου και Δικαστηρίου.

«Μέσα από τον διάλογο υπήρξε γεφύρωση των διαφορών και σήμερα η Επιτροπή Νομικών εργάστηκε πάνω σε ένα ενοποιημένο κείμενο, το οποίο εντός της ημέρας θα τύχει και νομοτεχνικής επεξεργασίας με στόχο το συντομότερο δυνατόν να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής», επεσήμανε.

«Επομένως, στο κομμάτι που αφορά οικονομικά ζητήματα και εγκλωβισμένους αγοραστές, φαίνεται να είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο για να επιλυθεί το ζήτημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Δαμιανού.

«Εκκρεμεί το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών για πολεοδομικούς λόγους και εκεί κινούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε μια προσπάθεια το συντομότερο να ρυθμιστούν αυτά τα ζητήματα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πρόταση νόμου θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εγκλωβισμένοι αγοραστές για οικονομικούς λόγους είναι γύρω στις 4.000, ενώ οι υπόλοιποι εγκλωβισμένοι κυρίως για πολεοδομικά ζητήματα είναι γύρω στις 6.000.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μιχάλης Γιακουμή, δήλωσε ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων μετά και τη διαβούλευση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι το θέμα θα προχωρήσει πάρα πολύ σύντομα, με την ολοκλήρωση της κατ’ άρθρον συζήτησης και την ψήφισή του από την Ολομέλεια.

Δειτε Επισης

Έξω φρενών οι κτηματομεσίτες, ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις-«Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις...»
Αρχίζει η υλοποίηση του πρώτου έργου προσιτού ενοικίου-Έπεσαν υπογραφές μεταξύ ΚΟΑΓ και Δήμου Λεμεσού
Σύγκλιση απόψεων για τροποποίηση διατάξεων για εγκλωβισμένους αγοραστές στη Βουλή-Πότε πάει Ολομέλεια η πρόταση νόμου
Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Οι μεγάλες αναπτύξεις ενισχύουν την εγχώρια οικονομία
King’s Gardens: Μια ελκυστική επενδυτική πρόταση από την Cyfield στο κέντρο της Λευκωσίας (pics)
GoGordian: Ευκαιρίες επένδυσης ή ιδιοκατοίκησης στα Πολεμίδια από €125.000
Γ. Μισιρλής: Η αύξηση της προσφοράς ακινήτων, κλειδί για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
Μεγάλη ετήσια υποχώρηση 24% στις άδειες οικοδομής τον Ιανουάριο
Neocleous Tower: Ο νέος εμπορικός προορισμός της Λεμεσού επαναπροσδιορίζει το εργασιακό lifestyle
Προχωρά η μελέτη για την ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού της Λάρνακας-Ανάθεση στο ΤΑΙΠΕΔ Ελλάδας