Powered by

Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Γερμανίας για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου - Γερμανίας (Cyprus-Germany Business Association – CGBA) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Κύπρο, ο οποίος έχει ως αποστολή την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Κύπρου μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Με μεγάλη επιτυχία ο Σύνδεσμος διοργάνωσε πρόσφατα εκδήλωση στη Λευκωσία με σκοπό τη δικτύωση επαγγελματιών από διαφορετικούς κλάδους. Η εκδήλωση παρείχε γόνιμο έδαφος για ουσιαστικές συζητήσεις, ανανέωση συνεργασιών και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.

Η ουσιαστική δικτύωση, οι παραγωγικές συζητήσεις και το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία μιας εποικοδομητικής και εμπνευσμένης ατμόσφαιρας συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Χαράλαμπος Προύντζος, και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, κ. Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης. Οι εμπνευσμένες τοποθετήσεις και οι πολύτιμες απόψεις του κ. Ρουσουνίδη προσέδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις συζητήσεις, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης στο κυπριακό επιχειρηματικό οικοσύστημα.

CGBA-181

Ο CGBA διατηρεί στενή συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), το οποίο είναι και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου. Επιπλέον, συνεργάζεται στενά και με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Αθήνα (https://griechenland.ahk.de/gr/).

Παράλληλα, υποστηρίζεται ενεργά, μεταξύ άλλων, από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Λευκωσία, την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, καθώς και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, αλλά και από πολλούς άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος διατηρεί στενή επαφή με πολλά Γερμανικά Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, καθώς και με ενώσεις που σχετίζονται με τον επιχειρηματικό και οικονομικό τομέα της Γερμανίας.

Μέσα από αυτή τη δομή συνεργασιών, ο CGBA στηρίζει δυναμικά τις επιχειρήσεις που μπορούν να επωφεληθούν από μια πιο στενή και οργανωμένη οικονομική διασύνδεση μεταξύ των αγορών της Κύπρου και της Γερμανίας – γεγονός που ενισχύεται περαιτέρω από την κοινή συμμετοχή των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

1742561236399

Μέλη του Συνδέσμου μπορούν να γίνουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα από την Κύπρο ή τη Γερμανία, τα οποία έχουν αποδεδειγμένη και αξιόλογη συνεισφορά στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Τα μέλη αυτά απολαμβάνουν μεταξύ άλλων το προνόμιο συμμετοχής στις εκδηλώσεις του CGBA, οι οποίες έχουν ως βασικό στόχο τη γεφύρωση των δύο αγορών και την ενίσχυση του πνεύματος συνεργασίας και επιχειρηματικότητας.

Οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου προσελκύουν σταθερά το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων και οργανισμών από τον χώρο της επιχειρηματικότητας και της βιομηχανίας στην Κύπρο.

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος του συνδέσμου, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@cyprus-germany.org.cy για περισσότερες πληροφορίες.

Δειτε Επισης

Το...κοστούμι που ράβει για τον διάδοχο του Μιχάλη Καμμά ο Σύνδεσμος Τραπεζών-Τα προσόντα, οι ικανότητες και οι ευθύνες
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Χωρίς σημαντική μεταβολή έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αύξηση εσόδων και συγκράτηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο-Τα στοχεία του Γενικού Λογιστηρίου
Tιμολόγηση με βάση χρήση στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές ζητά από την Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπορίου
Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank