powered by

ΕΤΕΚ: Απαιτούνται αποτελεσματικές λύσεις για το αλιευτικό καταφύγιο στο Λιοπέτρι

Δυσαρέσκεια και απογοήτευση εκφράζει το ΕΤΕΚ για τη στάση που τήρησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας κατά τη συνεδρία της 11ης Μαρτίου όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τον τερματισμό της σύμβασης για το έργο στον ποταμό Λιοπετριού.

Για άλλη μια φορά ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο του ΕΤΕΚ να αποχωρήσει από την αίθουσα μαζί με τους υπόλοιπους προσκεκλημένους και τους δημοσιογράφους.

Στην αίθουσα παρέμειναν μόνο τα μέλη της Επιτροπής και τα κυβερνητικά Τμήματα, ενώ δεν δόθηκε η δυνατότητα στο Επιμελητήριο να καταθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις του, που στοχεύουν στη συζήτηση και στη διαχείριση της κρίσης.

Ο αποκλεισμός του ΕΤΕΚ, ως τεχνικού συμβούλου της πολιτείας και των πολιτών, υπονομεύει τη θεσμική του αποστολή για τεκμηριωμένη και ανεξάρτητη τοποθέτηση σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Η απουσία του από μια κρίσιμη συζήτηση για τα συστημικά προβλήματα της παραγωγής δημόσιων έργων, που επηρεάζουν το περιβάλλον, την οικονομία και την τοπική κοινωνία, πλήττει το δημόσιο συμφέρον.

Το ΕΤΕΚ υπογραμμίζει ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί νηφαλιότητα, διαφάνεια και διάθεση συνεργασίας. Η αλιευτική κοινότητα δεν μπορεί να επωμίζεται το κόστος της αβεβαιότητας και των καθυστερήσεων, ενώ είναι αναγκαίες άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για την αποφυγή περαιτέρω δυσμενών επιπτώσεων.

Ως ΕΤΕΚ πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, ώστε μέσα από ένα χρήσιμο και παραγωγικό διάλογο να ξεπεραστούν διαφωνίες, με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και την ολοκλήρωση του έργου.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, το Επιμελητήριο είχε ζητήσει να γίνει μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης. Την ίδια θέση τηρεί και σήμερα τονίζοντας την ανάγκη αλλά και τη σημασία διατήρησης αυτής της προσπάθειας για το καλό της κοινότητας, των επιχειρήσεων και του περιβάλλοντος.

Το Επιμελητήριο, δηλώνει για άλλη μια φορά ότι παραμένει στη διάθεση του Τμήματος Πολεοδομίας και των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να συμβάλει αποτελεσματικά στην εξεύρεση λύσεων που θα διασφαλίσουν τόσο τα συμφέροντα των ψαράδων όσο και τη βιωσιμότητα του έργου.

Τέλος, σημειώνουμε πως η άρθρωση επιστημονικού και αμερόληπτου λόγου είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Δειτε Επισης

Στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά... Ολοκληρώθηκε η Φάση Α1 του έργου μήκους 3,6 χλμ.
Απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής μαζί με πολεοδομική άδεια εισηγούνται οι πολιτικοί μηχανικοί-Επιστολή σε Κ. Ιωάννου
Αυξημένος κατά 2% ο δείκτης τιμών κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2025
Με οδηγίες Μπουντζίνσκι... Άρχισαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου σύγχρονου προπονητικού κέντρου της ΑΕΛ
Έπεσαν οι υπογραφές για εργασίες εκβάθυνσης στη μαρίνα Λάρνακας-Πόσο θα διαρκέσουν τα έργα
Έπεσαν οι υπογραφές για την φάση Β3 του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Η περιγραφή του έργου
Πότε θα ολοκληρωθούν οι δύο φάσεις του έργου στη Λεωφόρο Τσερίου... Η πρόοδος των εργασιών
Είκοσι έξι διαμερίσματα και επαύλεις με θέα τη θάλασσα από την Altamira Real Estate
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Σε νέα φάση ανάπτυξης εισέρχεται το λιμάνι Βασιλικού-Εξασφάλισε συγχρηματοδότηση €18,8 εκατ. από Ε.Ε.